Uvijek je savršen trenutak za Nutella blondies

Uvijek je savršen trenutak za
Nutella blondies

Svatko od nas ima onaj svoj omiljeni cheat day. zašto to ne bi bila srijeda. A s obzirom da nam je za doručak gotovo sve jesti jer je važno prikupiti energiju za sve što nas očekuje tijekom dana, onda je čokoladni zalogaj, savršen način za započeti dan. Kolači koje uvijek možemo ponijeti sa sobom i uljepšati si trenutke za predah, zasigurno su jednostavni, a u isto vrijeme božanstveno ukusni blondies. Malo sočnog i mekog biskvitnog tijesta koje se topi u ustima uz dodatak omiljene Nutelle, slatkoća je koja će nam zasigurno popraviti raspoloženje i vratiti energiju.

Bilo da vam je potreban ukusni pokretač rano ujutro ili slasna kocka uz kavu tijekom poslijepodneva, ovaj kolač je toliko jednostavan za pripremu, ali je pravi adut kada želite dekadencijom začiniti duge trenutke tijekom dana.

Svakako kolač za koji recept možete pronaći u nastavku, podijelite s prijateljima i zajedno uživajte u radosti koju donosi ova šarmantna poslastica od koje rastu zazubice.

Što su zapravo blondiesi?

Riječ je o inačici popularnih browniesa koji vrlo uspješno zadovoljavaju gotovo svačiji ukus. Blondiesi su zapravo bogate, slatke desertne kocke. Podsjeća na tradicionalni čokoladni kolač, ali zamjenjuje vanilu za kakao koji se koristi u browniesima i sadrži smeđi šećer. Stoga su još prozračniji, laganiji i delikatniji zalogaj koji će obožavati ljubitelji nježnijih okusa.

Nutella blondies – recept za slasne kocke

SASTOJCI

  • 2 šalice glatkog brašna
  • 1 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1 šalica maslaca
  • 2 šalice smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2 šalice poluslatkog čokoladnog čipsa
  • 16 žlica Nutele (1 šalica)

PRIPREMA

Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Rastopite maslac na srednje visokoj temperaturi. Maslac će početi pucketati i pjeniti.  Nakon toga ga odložite da se ohladi 10 minuta. Vrlo je važno pustiti maslac da se ohladi pa nemojte preskočiti ovaj korak.
Pomoću električnog miksera pomiješajte smeđi maslac i šećer dok se temeljito ne izmiješa. Miksajte jaja i vaniliju dok se ne spoje u glatka i kremastu smjesu. Dodajte suhe sastojke polako i istresite na maloj brzini. Lagano miješajte i dodajte čips od čokolade.
Podijelite tijesto na pola. Nanesite pola tijesta na pripremljenu posudu, tapkajući prema rubovima. Pokušajte biti sigurni da je tijesto ravnomjerno raspoređeno; izgledat će kao tanki sloj, ali će se ispeći i biti baš onako raskošno kako priželjkujete. Nanesite Nutellu na vrh prvog sloja kolača. Zatim raširite Nutellu lopaticom tako da je ravnomjerno na vrhu tijesta.  Pecite oko pola sata ili dok rubovi ne počnu dobivati zlatnu boju. Pustite da se ohladi na žičanom stalku 20 minuta prije rezanja.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori