Ako volite comfort food i zabavna after work druženja, ovih dana obavezno posjetite The Garden Bar & Kitchen

The Garden Bar & Kitchen u Preradovićevoj 12 mnogima je omiljeno mjesto za after work druženja u kojem, uz kvalitetno craft pivo i sjajna događanja, možete uživati u odličnom comfort foodu. Za jelovnik je zaslužan chef Marko Palfi, jedno od najpoznatijih imena hrvatske gastronomske scene, koji se The Garden timu priključio prošle godine. Palfi je nedavno složio novi jesenski meni koji se savršeno nadopunjuje u gastro pub priču The Garden Bar & Kitchena, a evo što sve na njemu možete pronaći.

Jesenski comfort food

Na novom jelovniku se, uz popularne grickalice i Gardenov slavni Chili con carne koji su ostali u ponudi, nalaze dvije nove krem juhe, tri burgera, sendviči s pohanom piletinom i lososom, salate i desert.

Topla juha je odlično predjelo i savršen jesenski i zimski comfort food, a u Garden Bar & Kitchen možete birati između krem juhe od češnjaka i krem juhe od bundeve. Obje su napravljene po istom principu, a mi smo probali ovu od bundeve. Radi se o ukusnoj, laganoj krem juhi s malo vrhnja u kojoj su dodani krutoni napravljeni od krumpirovog peciva.

Kad su burgeri u pitanju, možete birati između tri vrste – Tuna Burger, u kojem se nalazi pljeskavica od tune sa azijskim začinima, čilijem i mladim lukom; veganski Beyond Burger s beyond burger pljeskavicom u veganskom pecivu, ajvarom, humusom od slanutka, salatom i domaćim ukiseljenim lukom, a za one jako gladne tu je Smokey Double D s dvije juneće pljeskavice. Kako mu i samo ime govori, poanta je da se malo izdimi i u kombinaciji s dimljenim sirom daje taj smokey okus. U njemu se još nalaze luk, domaći kiseli krastavci s koprom i domaća BBQ majoneza. Uz burgere se poslužuju krumpirići i još jedan umak po želji.

Od salata u ponudi je ona s piletinom te s dva nova dodatka – tuna i tofu. Podloga je lollo roso salata sa Cezar dresingom, parmezanom i suncokretovim sjemenkama, a ostali sastojci su prikladni za godišnje doba u kojem se nalazimo – prepečena bundeva i cherry rajčica.

Za kraj smo probali i desert – poširanu krušku, koja se kuha u crnom vinu i omiljenim jesenskim začinima, a punjena je mousseom od kesten pirea. Vino i šećer se poslije toga izreduciraju da se se dobije sirup kojim se prelije kruška. Desert je pravi jesenski koji će vas osvojiti svojim mirisima i okusom.

Foto: Sanja Jagatić

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori