Split Spring gourmet fair – 10 specijaliteta koje ćete moći probati

Split Spring gourmet fair – 10
specijaliteta koje ćete moći probati

Danas će, nakon Uskršnjih blagdana u Splitu započeti Split Spring gourmet fair by Staropramen. Na njemu će Splićanima i brojnim turistima koji trenutno borave u Splitu street food specijalitete pripremati neki od najboljih splitskih restorana. No, i ugostitelja koji se smatraju pokretačima novog vala turizma u ovom prekrasnom gradu.

Tako će svi koji se nađu u parku Đardinu u idućih šest dana moći uživati u specijalitetima Bokamorre, Artičoka, Šuga, Uje oil bara, Bepe, Biberon Sushija, Fabriquea, Totosa, Make-Make, American Dollar bara te soparnika OPG Ćorić. Većina ovih vrhunskih ugostitelja po prvi put izlaze na ‘ulicu’ kako bi svojim sugrađanima te turistima donijeli nešto novo i zanimljivo u street food konceptu te dodatno obogatili turističku ponudu u predsezoni.

Split Spring gourmet fair

Osim prefinih specijaliteta u najljepšem splitskom parku očekuje nas i ugodna atmosfera i zabava. Tako će Đardin zaplesati u jazz, blues, soul i r’n’b ritmovima uz saxofonistu Chuck Borrisa i DJ Bakea. U utorak, uz mladu zvijezdu Filipa Rudana u srijedu, Danijelu Večerinović u četvrtak, prezabavni Scifidelity orchestra u petak te Manuelu Svorcan u subotu.

Uz Staropramen piknik zonu, dekice i jastučiće na travi, ljuljačke i ležaljke na kojima će kroz dan svi moći uživati i tako iskusiti sve čari ovog predivnog parka tu su i predivni foto kutci koji su već tijekom same montaže privlačile ogroman broj turista, a koji kombiniraju prirodne ljepote parka i elemente koji se savršeno uklapaju i stapaju s parkom poput biljnih i drvenih instalacija, a koje će biti zadužene da predivne fotografije Splita budu poslane u svijet.

Hvale vrijedna humanitarna akcija

Split Spring gourmet fair pobrinuo se i za najmlađe. Biti će tamo dječja zona s piknik stolovima, šatorom i prostorom za bojanje i igru. Očekuje nas izložba fotografija po parku, kao i dodatne aktivnosti poput udomljavanje pasa te humanitarna akcija koja će se održati u nedjelju gdje će ugostitelji dio prihoda namijeniti prijateljskoj udruzi osoba s Down sindromom.

Ono što je posebno zanimljivo je da su aktivnosti Split Spring gourmet fair festivala raspodijeljene po tematskim piknicima. Tako će svi ugostitelji svoju dodatnu ponudu prilagođavati temama. Prvi dan u utorak imamo Uskršnji piknik, u srijedu Peškarija piknik, u četvrtak Brački, a u subotu Vlaški piknik. U petak nakon posla čeka nas veliki splitski Aperitivo, a u srijedu će se emitirati film s foodie tematikom – A Good Year s Russellom Crowom i Marion Cotillard u glavnim ulogama.

Pizzoka – Bokamorra

Bokamorra pizzaurant & cocktails donosi tradicionalno talijansko jelo panzerotti u svojem signature obliku kao pizzoku. Svoju pizzoku će puniti s nekoliko raznih nadjeva. Tako će jedna biti s nekoliko vrsta sira i okusom njihove slavne Cheezus pizze. Zatim jedna s pestom, sirom i mortadelom, dok će se treća bazirati na njihovoj mesnoj pizzi Porco mio. Uz ove savršene pizze u street food formi spremaju nam i odlične signature koktele osmišljene posebno za festival.

Sipa i bob – Artičok

Nagrađivani i hvaljeni splitski Artičok nam priprema 4 jela od kojih je teško izdvojiti jedno, ali izdvajamo tradicionalno sezonsko jelo – sipu i bob. Na njihovoj kućici na meniju će se naći i polpete od tune s pireom, roastbeef sendvič s domaćom majonezom, rikulom i kisolom kapulom te sendvič sa sporo kuhanom janjetinom, mladom kapulicom i namazom.

Šug teća: škampi, hama, vongole, dagnje i makaruni

Nedavno proglašeni najbolji mladi kuhar Duje Kanajet, nam između ostalog priprema svoju slavnu teću koja je signature jelo njegovog nedavno otvorenog restorana. U ovom slučaju fotografija govori više od tisuću riječi.

Frigadura- Bepa

Bepa donosi mix morskih plodova kao dio street fooda u obliku Frigadure – svježe s Peškarije za Split Spring platice probiru kozice, trljice i dagnje (ne nužno tim redoslijedom). Bez puno filozofije – malo brašna i prženje. Sve to, poslužuju s krumpirićima i bijelim umakom. Pravi Jadranski street food.

Kozice na brujet sa slanutkom – Uje oil bar

Uje oil bar zadužen je za čopkalice i tradicionalne specijalitete poput komiške pogače i pogače s kobajama i kupusom, zatim plate pršuta i sira te mariniranih inćuna i tapenade s domaćih kruhom, ali s njihova menija u oči odmah upada nešto „na žlicu“, a to su kozice na brujet sa slanutkom. Uje nam priprema i nešto „skoro slatko“, pa će imat kolač od rogača, ali i sir iz mišine sa suvim smokvama.

Crispy bacon burger – Totos

Ekipa iz Totosa već je pionir splitskog street fooda, a često gostuje i na zagrebačkim street food festivalima. Kako nema street food festivala bez burgera, omiljeni splitski burgeri sigurno će oduševiti sve posjetitelje Split Spring festivala. Crispy bacon burger s junetinom, pancetom, rikolom, sirom, rajčicom, jajem i barbacue umakom je među najprodavanijim burgerima u Totosu, a nuditi će se i na sajmu.

Street food meza – Fabrique

Fabrique za Split Spring priprema puno toga. Osim uštipaka i svojih poznatih domaćih kiflica koje idu uz domaće namaze od sira i paprike, tu je i meza s mesnim specijalitetima koja dolazi i kao plata za dvije osobe, a koja sadrži piletinu u panceti, pileća krilca i rebarca te priloge poput krumpirića, zapečenog graha i prženog luka.

Poke bowl – Maka-Maka

MakaMaka za festival sprema 3 varijante poke (sushi) bowla. Bluefin sashimi od jadranske tuneorganski tofu i togarshi piletine serviran u zdjeli s rižom, povrćem, kavijarom, morskim algama, avokadom te raznoraznim umacima.. Iz Maka-Make poručuju da je njihova ponuda ‘From Tokyo via Honolulu to Split’.

Tempura kozice – Biberon sushi bar

Biberon sushi bar, omiljeni splitski sushi bar na Split Spring gourmet fair nam donosi azijske specijalitete. Na meniju su kozica u tempuri, gyoza s mesom i povrćem te spring rollica.

Spare ribs u Jack Daniels umaku – American Dollar bar

American Dollar bar već je u street food krugovima poznat po svojim slasnim svinjskim rebarcima u bbq te Jack Daniels umaku. Uz rebarca koja su realno za dvije osobe, imati će i pulled pork burger s devet sati lagano pečenom svinjetinom.

 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori