Savršen doručak su keksi koji se ne peku i imaju svega 6 sastojaka

Ponekad bismo samo uživali u ukusnim slasticama bez obzira koliko truda i vremena zahtjeva njihova priprema ili od koliko se kalorija sastoje. Započeti jutro uz kekse i kavu, sigurno će utjecati na dobro raspoloženje pa nema razloga da sredinu tjedna ne pretvorimo u slatki gastro doživljaj već u prvih nekoliko minuta nakon buđenja. Odlično je što su keksići toliko praktičan zalogaj koji možemo ponijeti sa sobom gdje god krenuli i podijeliti ih s dragim ljudima koji nas okružuju.

Slatkoća hrskavih zalogaja napunit će vas energijom i raspoloženje pretvoriti u vedro i razigrano bez obzira jeste li jutarnji tip osobe ili ne. No, pripremanje hrane rano ujutro koje zahtjeva poseban trud i napor, zasigurno neće pridonijeti dobrom raspoloženju. Ipak, keksići bogati čokoladom, koji će pritom zadovoljiti i vaše prijatelje vegane, odlično su rješenje za jutarnji obrok. Sastoje se od samo 6 sastojaka i ono što je najvažnije, za njih vam neće biti potrebna pećnica.

U nastavku pročitajte što vam je sve potrebno i kako se pripremaju najjednostavniji i najukusniji keksići.

Recept za kekse za koje vam neće trebati pećnica

Sastojci

  • 1 1/2 šalice pečenih, slanih indijskih oraščića
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 šalice zobi
  • 1 šalica tamnog čokoladnog čipsa (plus još pola šalice da se, po želji, topi preko keksa)
  • morska sol

Obložite lim za pečenje s pergamentnim papirom. U posudi miješajte indijske oraščiće, datulje, kokosovo ulje, vaniliju i zob. Ako se tijesto čini suhim, dodajte dodatnu žlicu kokosovog ulja i kapljicu vode kako biste tijesto učinili kompaktnim. Umiješajte čips od čokolade. Tijesto podijelite u 18-20 žlica veličine kuglice i stavite na pripremljeni pleh. Koristeći dlan, lagano pritisnite svaku kuglu tijesta kako bi se izravnala u krug. Prebacite u zamrzivač i zamrznite 10-15 minuta ili dok ne postane čvrsto. Po želji, istopite čokoladu i prelijte po kolačićima. Pospite s malo soli. Pustite da čokolada otvrdne i pohranite u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku.

Foto: Instagram, Unsplash

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori