Puklavec Family Wines u sjevernoj Makedoniji ulazi na tržište crvenih vina

Petar Grašo

Puklavec Family Wines među ovogodišnju investiciju ubraja boutique vinski podrum koji je uz nastup Petra Graše službeno otvoren u Sjevernoj Makedoniji.

Obitelj Puklavec od 2009. godine vodi vinski podrum u Sloveniji. Uspješno su proširili svoju ponudu poznatih bijelih vina vrhunskim crvenim makedonskim vinima, ulaganjem u boutique podrum Negotino.

Puklavec Family Wines

Nekadašnji Jeruzalem Ormož, a danas Puklavec Family Wines vinski podrum koji je ponosni vlasnik brojnih domaćih i stranih medalja – upotpunio je svoj portfelj novom regionalnom integracijom. Sada se nalazi uz vodeće vinske podrume u ovom dijelu Europe. Nova linija crvenih vina nazvana Instinct biti će dostupna potrošačima u drugoj polovici godine

Ova godina označava točno deset godina nakon povratka obitelji Puklavec u vinsku priču koju je 1934. godine pokrenuo Martin Puklavec. Pripajanjem vinarije Negotino, Puklavec Family Wines počinje pisati novo poglavlje u povijesti vinskih podruma stvaranjem visokokvalitetnih vina.

Boutique vinski podrum u Sjevernoj Makedoniji

”Drago mi je što se u novom desetljeću naše tvrtke obogaćujemo novom regionalnokm suradnjom između Slovenije i Sjeverne Makedonije te sveobuhvatnu vinsku ponudu nadopunjujemo visokokvalitetnim crnim vinima vinogorja Tikveš. Do sada smo u obnovu podruma Negotino uložili 1,6 milijuna eura, a još bih dodao da ulaganja u Sjevernoj Makedoniji još nisu završena”, rekao je Vladimir Puklavec – vlasnik uklavec Family Wines.

Vrhunska vina iz Negotina

Vrhunska crvena vina iz Negotina nadopunit će dosadašnju paletu bijelih vina s Ljutomer-Ormoških brežuljaka. Vinogradska regija Tikveš u kojoj se nalazi Negotino, nudi savršene uvjete za proizvodnju vrhunskih crvenih vina. Područje karakteriziraju suha, topla i duga ljeta, relativno hladne zime. Brdoviti krajolik smješten između 250 i 400 metara nadmorske visine i tlo je bogato mineralima. Sve to zajedno stvara odlične uvjete za proizvodnju najboljih vina.

Vizija Puklavec Family Wines za proizvodnju u Sjevernoj Makedoniji ista je kao i ona u Sloveniji. Naime, cilje je proizvoditi samo najbolja fina koja se mogu natjecati sa svjetskim vinima na međunarodnim tržištima. Makedonska crvna vina poznata su po svom punom i bogatom okusu. Negotino, novi vinski podrum obitelji Puklavec ima kapacitet od 300 do 400 tisuća boca godišnje. Tu se proizvode najprepoznatljivije sorte crnih vina kao što su cabernet sauvignon, merot i slezena.

Nova linija crnih vina Instinct


U podrumu se moderna tehnologija isprepliće s tradicijom sazrijevanja vina u drvenim bačvama za vino, koje zauzima važno mjesto u podrumu. Nova linija crvenih vina iz podruma Negotino sastojat će se od tri segmenta kvalitete, a svi će biti ujedinjeni pod brendom Instinct. Vina će biti plasirana na tržište u drugoj polovici 2019. godine.

Foto: Žiga Intihar

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori