40. godina najslavnije kobasice u regiji

40. godina najslavnije kobasice u regiji

poli-muzej-cover

Prva pileća kobasica na regionalnom tržištu slavi 40. rođendan. U tih 40 godina dogodilo se toliko stvari i krajnje je vrijeme za skupiti ih na jednom mjestu. Svi koraci od polja do tanjura događaju se tu, na domaćem tlu i u suradnji s domaćim uzgajivačima, a o kojima se radi donosimo u nastavku…

Povijest Poli kobasice

Poli dijeli povijest na vrijeme prije Poli (pr.P.) i nakon Poli (n.P.). Vrijeme prije Poli je jako, jako daleko, i bit će dovoljno reći da je davne 1905. Valentin Reinhard kod Deutschlandsberga otvorio otkupnu peradarsku stanicu čime je započela priča Perutnine Ptuj. Najznačajnija godina u povijesti Perutnine Ptuj je 1974. kada je proizvedena pileća kobasica broj 1. Od svog rođenja do danas Poli je dosljedna u svojoj kvaliteti što je posljedica vrhunskih i besprijekornih rezultata proizvodnje. I tako već 40 godina. Zbog toga je jedna i jedina.

poli-muzej-01

1974. rođena je Poli. Uz izum Rubikove kocke profesora Ernőa Rubika, 70. godine obilježio je još jedan vrlo važan događaj – u Perutnini Ptuj rođena je prva i jedina obarena kobasica nazvana Poli. Ponosni “roditelji” Matilda Lovrenčić i dr. Ćiril Varga su već kod njezinog rođenja znali da je čeka posebna budućnost. Što možemo reći o Poli? Bila je prva pileća posebna kobasica na tržištu, prava avangarda s originalnom recepturom i vrhunskom proizvodnjom. Prva kobasica koja je postala više od sendviča. Prva je ušla u politiku. Prva je kobasica za namazati. Dosta je nabrajanja jer samo jedna je Poli. I tako će ostati.

1989. klasičnoj Poli kobasici dodali su se komadi paprike, krastavaca i tako je nastala POli s povrćem. 1997. Poli je otišla preko granice. Njezina prva destinacija bila je Italija. Uskoro je Poli postala svjetska putnica i rado viđena gošća u brojnim obližnjim, ali i dalekim državama. Za Poli su ludi od Skandinavije do Sredozemlja.

poli-muzej-02

1999. Poli je zadala novi rekord! Prvu, četiri metra dugačka posebnu kobasicu koja je oduševila posjetitelje Poljoprivredno-prehrambenog sajma u Gornjoj Radgoni, trebalo je držati čak 8 osoba. 2000. nova Light Poli nije laganija u vrećici za kupovinu, već sadrži 30% manje masti. Namijenjena je svima koji žele vitku liniju i vole laganu i zdravu prehranu. 2001. na bosanskom i hrvatskom tržištu pojavile su se kopije najbolje pileće kobasice! Tko zna, možda će prijeći i druge granice. Zato kod kupnje pažljivo pregledajte ambalažu i odaberite originalnu Poli Perutnine Ptuj.

2003. nastala je POli sa sirom. Ako se i Vama događa da želite svoj sendvič obogatiti sirom i u zadnji tren shvatite da Vam ga je nestalo, odaberite Poli sa sirom. To je Poli kojoj se dodao ukusni topljeni sir. Za gurmane željne promjena i novih okusa.

2005. Perutnina Ptuj slavi 100 godina i slavlju se, naravno, pridružila i Poli. 2007. Poli se počela pakirati u narezane delikatese. Dvanaest praktično pakiranih Poli šnita za brzi snack bilo gdje. 2009. nastala je Poli pate. Poli za namazati. Za sve koji vole mazati na kruh, koji vole paštete i koji bi rado mazali Poli. Poli voli biti drugačija, voli mijenjati oblike, ali ne i okus. Zato i kao pašteta ostaje tipična Poli. 2010. predstavlja Poli snack, praktičnu verziju za novo vrijeme i nove generacije. Za sve koji vole klasične sendviče i one koji žele drugačije uživati s Poli.

poli-muzej-21

2011. Poli je prva pileća kobasica u Europi. Da Poli bude duže svježa i lijepa 2012. predstavljen je silikonski poklopac kojeg možete upotrebljavati ponovo i ponovo … sve dok Vam ne nestane Poli. 2014. nastala je Polinjera – ekskluzivno blagdansko pakiranje najbolje posebne pileće kobasice. Poli svaki dan pronađe razlog za slavlje. U 2014. to joj nije potrebno. Danas je nova Poli hrenovka proizvedena je od 90 % najkvalitetnijeg pilećeg mesa, nježno je dimljena i lagano začinjena. Skuhali je ili ispekli, još uvijek će biti 100 % Poli.

Polidog Cheesy

Sastojci

– 4 Poli hrenovke,
– 4 peciva za hot dog,
– malo ulja za pećenje,
– ¼ glavice kupusa,
– sok od 1 limuna,
– majoneza,
– naribani sir, npr. gauda.

Priprema

Najprije napravite salatu. Kupus narežite na što manje trakice, pokapajte sa limunovim sokom, promješaj i pusti da se marinira pola sata. Peciva razreži tako da se jedna strana peciva drži za drugu te ih u pećnici na niskoj temperaturi ugrijte. U tavi na malo ulja ispeci hrenovke. Između pećenja ih okrećite da sa svake strane dobiju zlatnu boju. Hrenovke stavite u zagrijano pecivo, na svaku dodaj majonezu, salatu te na vrhu posipaj sa naribanim sirom. Tako pripremljene stavite u pećnicu da se sir rastopi. Ostatak salate možete servirati zasebno u posudicama ili spremite u hladnjak za sljedeći dan.

Poli-dog-5

Učitati još
Zatvori