Neodoljivi božićni kruh s čokoladom i cimetom

Neodoljivi božićni kruh s
čokoladom i cimetom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sally Quinn (McKenney) (@sallysbakeblog) on

Blagdanski menu uvijek osvoji neodoljivim i maštovitim kombinacijama. Posebno su nam drage one s bogatom čokoladom i intenzivnim začinima koji djeluju toliko opuštajuće. Cimet među njima apsolutno dominira i gotovo je nemoguće zamisliti zimske slastice bez ovog dodatka. Čak su i zimski voćni snackovi nezamislivi bez barem malo cimeta koji u svaki zaloj dodaje malo hedonizma.

S obzirom da ćemo uskoro posegnuti za najraskošnijim zalogajima, ne možemo dopustiti da se na blagdanskom stolu nađe išta obično i nezanimljivo. Stoga ćemo obogatiti čak i peciva,napitke, ali i kruh. Božićni kruh na ovogodišnjoj blagdanskoj ponudi bit će prava poslastica koja će osvojiti baš svakog gosta, a uz to, izgledat će fantastično. Kombinacija preljeva i dekoracija karakterističnih za zimsko doba, savršen su spoj koji će učiniti da ovaj božićni kruh s čokoladom i cimetom bude u središtu pažnje. Prepustite se mašti i priredite kruh za koji će se uvijek tražiti kriška više.

Recept za neodoljivi božićni kruh

Sastojci za tijesto

  • 350 g glatkog brašna
  • 35 g šećera
  • 200 ml toplog mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • malo soli
  • 2 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu

  • 100 g čokolade
  • 30 g maslaca
  • malo cimeta

Postupak

Pomiješajte sastojke za tijesto u glatku i mekanu smjesu.  Mijesite onoliko vremena dok tijesto ne postane elastično – oko 10 minuta.
Tijesto prebacite u posudu na toplo mjesto i prekrijte krpom te pustite sat vremena da naraste. Dok tijesto raste otopite čokoladu na pari, dodajte maslac, cimet i sve miješajte dok se ne rastopi. Tijesto premijesite, podijelite u dva dijela pa malo razvaljajte. Jednu polovicu namažite kremom i poklopite drugim dijelom tijesta i dobro pritisnite rubove. Prebacite ga u pleh obložen papirom za pečenje i pustite da odstoji još pola sata. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180°C. Pecite kruh oko 35 min. Pustite da se ohladi do toploga i poslužite uz šalicu toplog napitka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monique: Ambitious Kitchen (@ambitiouskitchen) on

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori