Kako za prve prave hladne napraviti najčokoladniju domaću vruću čokoladu?
Kako za prve prave hladne napraviti najčokoladniju domaću vruću čokoladu?

Kako za prve prave hladne napraviti
najčokoladniju domaću vruću čokoladu?

Čokolada s čokoladom s čokoladom. Te tri stvari, u tekućem obliku, tople u šalici svakoga čine sretne. Jesen nam stigla, a zima nam se bliži i savršeno je vrijeme za prvu šalicu toplog, jesenskog napitka pa donosimp recept za najčokoladniju vruću čokoladu. Čokolada je tijekom povijesti našla put do, vjerojatno, svih kuhinja i šalica na svijetu, no prva je bila ona mayanska. Ova drevna civilizacija kušala ju je i u tekućem obliku, no obavezno s čilijem! A mi danas donosimo recept za najčokoladniju vruću čokoladu.

Još nismo upoznali osobu koja joj je odoljela, a priprema je prilično brza, jednostavna i ono najvažnije – efektna.

vruća čokolada

Vrijeme je za vruću čokoladu

Kremasta, posebno gusta, svilenkasta, vruća tekućina samo je nekoliko trenutaka udaljena od vas. Što vam je sve potrebno za ovu neodoljivu vruću čokoladu, saznajte u nastavku.

vruća čokolada_iStock

SASTOJCI

2,5 šalice bademovog ili sličnog mlijeka
0,25 šalice muscovado (ili nekog drugog smeđeg) šećera
0,33 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
0,5 šalice biljnog vrhnja
0,5 šalice komadića tamne čokolade ili chocolate chips
1 žličica vanilin ekstrakta
čokoladni sirup

po želji: marshmallows, usitnjeni lješnjaci, karamela, šlag i sl.

PRIPREMA

Pomiješajte mlijeko, šećer i zagrijte na srednjoj vatri dok se šećer ne otopi, umiješajte kakao te vrhnje i komadiće čokolade. Miješajte stalno držeći plamen na laganoj do srednjoj jačini. Kada se sve sjedinilo i rastopilo, umiješajte vaniliju. Maknite smjesu s vatre. Ulijte u šalice, ubacite dodatke po želji i bogato, obilno završite sa sirupom od čokolade. Ovo je piće brzo, jednostavno i jako čokoladno! Uživajte.

Foto: Pexels, iStock

Učitati još
Zatvori