Najbolje ideje za najukusniji doručak u ovom blagdanskom razdoblju

Nalazimo se u mnogima omiljenim blagdanskim danima koji se, između ostalog, povezuju s obiljem ukusne hrane. Ako nemate ideje što doručkovati, okupili smo na jednom mjestu par recepata iz članaka koje ste posebno voljeli cijele godine. Pronađite ideju za najukusniji doručak u nastavku.

Rolice s cimetom

Jedan švedski klasik koji teško da ćete izbjeći ako posjetite ovu skandinavsku zemlju jer prodaju se doslovno na svakom uglu – 4. listopad je čak proglašen njihovim danom! Peciva, pužići iliti rolice s cimetom (švedski: ‘kanelbullar’) možete kupiti cijele godine, ali miris ovog začina i slastice ipak je nekako rezerviran za jesensko i zimsko doba. Recept je na linku.

Tost s vinom

Tost je jedan od omiljenih doručaka i snackova, ujedno i jedan od jednostavnijih za pripremu. Iako ga gotovo nikad nećemo staviti u elitno društvo svjetskih delicija, spojen s jednom od, jednako jednostavnih, ali mnogo glamuroznijih kombinacija, vinom i sirom, tost dobiva novo lice i prelazi granicu “običnog”, jednostavnog sendviča. Kako ga napraviti doznajte ovdje.

Dutch baby palačinka

Iako ime sugerira da se radi o nizozemskom specijalitetu, recept za ‘Dutch baby’ palačinke zapravo je patentiran u jednom američkom restoranu u Seattleu. Ova se palačinka obično servira za doručak u kombinaciji s raznim preljevima i voćem, samo što se smjesa peče odjednom, poput kolača u tavi. Ideje za nadjev nađite ovdje.

Keks u tavi

Kekse s komadićima čokolade, odnosno ‘chocolate chip cookies’, upoznali smo kao integralni dio američke kulture i volimo ih zbog njihove jednostavnosti i zato što su zaista fini. No što kada bi jedan takav keks podigli na višu razinu, i to ne s novim sastojcima što je često praksa, već mu povećali dimenzije? Recept je na linku.

Torta od palačinki

Torta na nekoliko katova nije nešto što se čuva samo za posebne dane, pogotovo ako se radi o ‘katovima’ od palačinki. Ne samo da je ovakvu poslasticu jednostavno napraviti slaganjem pečenih palačinki jednu na drugu u kombinaciji s kremom, već je nadogradnja na klasičan desert jako zanimljiva. Provjerite na linku kako se radi.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori