Ove jeseni inspiraciju pronađite u minimalističkoj korejskoj kuhinji

Ove jeseni inspiraciju pronađite u
minimalističkoj korejskoj kuhinji

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 에이미테이블 홈카페 (@amy_hs) on

Sigurno ste već čuli da se kuhinja naziva ‘srcem doma’. Minimalizam je stil koji se već dugo spominje u dizajnu interijera, ormarima, ali i kao stil života. Minimalistička korejska kuhinja brzo se širi društvenim mrežama kao posljednji trend u svijetu foodie blogerica. Osim u kuhinjskom interijeru, jednostavnost se primjenjuje na recepte i samu pripremu hrane. Korejske blogerice prava su inspiracija kad je u pitanju minimalistički pristup hrani i kuhanju. Tradicionalno vjeruju da hrana i medicina imaju iste korijene, stoga paze da je njihova prehrana svježa, zdrava i jednostavna. Minimalistička korejska kuhinja ove jeseni nas je inspirirala za uređenje kuhinje i pripremu novih recepata.

Minimalistička korejska kuhinja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shin Kim 김신정 * Korean Cooking (@banchanstory) on

Bez obzira na to koliko vremena provodite u kuhinji ona je definitivno odraz vaših životnih navika i osobnosti. Minimalističko uređenje kuhinje predstavlja spoj funkcionalnosti i estetike. Tradicionalna korejska kuhinja lako je prepoznatljiva, jer pretrpanim kuhinjskim policama u njoj nema mjesta. Instagram profili korejskih blogerica najbolje su mjesto inspiracije za sve minimaliste kad su u pitanju recepti, kuhinjski pribor i dobra fotografija. Minimalistička kuhinja poznate korejske blogerice Amy odiše svježinom i jednostavnošću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 에이미테이블 홈카페 (@amy_hs) on

Iako mnogima sama pomisao na bijele tanjure, staklene šalice i decentne detalje zvuči dosadno, slike iz njezine kuhinje definitivno ne govore tako. Priprema kave inače ne zahtijeva previše posla, ali u korejskoj kuhinji ona se pretvara u pravu umjetnost. Zaleđene kockice kave, mlijeko, led, keksići, sladoled i kremasto vrhnje dodaju se kavi u jednostavnim staklenim čašama i apsolutni su hit koji želimo isprobati. Vrata svojeg doma otvorila je i Shin Kim, strastvena kuharica koja na vegetarijanski način sprema najfinije korejske specijalitete. Tofu, pohani tempeh i soja u kombinaciji s rižom i rezancima u različitim receptima koriste se kao zamjena za meso.

Jednostavan pristup hrani

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shin Kim 김신정 * Korean Cooking (@banchanstory) on

Korejke dobro znaju da je za blistav i sjajan ten potrebno puno više od dobre kreme. Stoga se korejska kuhinja temelji na svježim i jednostavnim namirnicama. Minimalistički moto ‘manje je više’ definitivno se može primijetiti u receptima i na tanjuru. Iako je korejska kuhinja naizgled slična kineskoj i japanskoj, tradicionalni recepti ipak se razlikuju.  Umjerena konzumacija mesa, obilje riže kuhane na pari, tofu i razno povrće najčešće su namirnice koje ćete vidjeti na jelovniku. Ulje od sezama te umak od soje i chilija koriste se kao dodatak juhama i salatama. Za razliku od ostatka svijeta, čokolada nije jedna od glavnih namirnica za pripremu deserata već se riža koristi za maštovite pudinge i slastice. Osim u jednostavnom načinu prehrane na pari s malo ulja, tajna vitke linije je i sam pristup hrani. Stoga se konzumiraju manje i umjerene količine, a staje se kada se javi prvi osjećaj sitosti.

Najfiniji tradicionalni specijaliteti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shin Kim 김신정 * Korean Cooking (@banchanstory) on

Korejska kuhinja poznata je po ljubavi prema fermentiranoj hrani. Radi se o procesu sazrijevanja hrane, a najbolji primjeri su soja umak, chilli pasta, riblji umak i razno povrće. Kimchi je jedan od najpoznatijih specijaliteta, a može se napraviti od kupusa, rotkvica, krastavaca, graha, gljiva, odnosno svega što može fermentirati u pikantnom umaku. Banchan se uglavnom poslužuje kao predjelo, a jede se sa rižom i tofu juhom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 에이미테이블 홈카페 (@amy_hs) on

Za tradicionalne korejske okruglice Mandu sigurno ste čuli. Mogu se napraviti grillane, pržene, na pari ili pak kuhane, a poslužuju se uz kimchi i umak od soje. U Seulu je posebno poznat Gyeranppan,  kruh s jajima koji se može jesti uz svaki obrok ili kao samostalni snack. S obzirom na minimalne količine mesa, riba i školjke jedan su od neizostavnih opcija na glavnom meniju. Različite noodle bowls sa povrćem na pari i mesnim okruglicama prava su poslastica koju morate isprobati, a jedna od njih zove se Kalguksu i tradicionalno se jede štapićima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 에이미테이블 홈카페 (@amy_hs) on

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori