Dva recepta uz koja ćete zavoljeti smoothie od kelja

Dva recepta uz koja ćete
zavoljeti smoothie od kelja

Kelj je unazad nekoliko godina osvojio manekenke, blogerice, trendseterice i sve foodie entuzijastice. Zašto je postao toliko popularan kada smo ga kao djeca nerado jeli u varivu? Naime, kelj ima specifičan okus i da bi bio ukusan treba ga znati kombinirati s pravim namirnicama. Sigurno ste čuli za to da ‘masiranje’ kelja tjera njegovu gorčinu i čini ga slatkastim. Baš takav je idealan za ubacivanje u smoothie koji će biti sve češće izbor za snack ili međuobrok u toplijim danima.

O njegovim nutritivnim i energetskim vrijednostima zaista se ima mnogo za reći. Općenito, lisnato zeleno povrće savršeno je za detoksikaciju i čišćenje organizma. Nakon duge zime upravo nam je ona potrebna kako bi povratili energiju, ali i odmorili probavu. Ako želite ubaciti više zelenog povrća u svoje obroke postoji bezbroj načina da to učinite. Kelj u smoothieju samo je jedan od njih, a uz ova dva recepta jako ćete ga zavoljeti.

Kelj za najfiniji milkshake smoothie

Sastojci:

  • 250ml bademovog mlijeka + 1/2 žličice kokosovog ulja
  • 2 smrznute banane
  • 70g indijskih oraščića
  • 2 šalice sjeckanog
  • 4 Medjool datulje
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1 žlica limetinog soka

** maslac od kikirikija i granola za nadjev

Upute:

Prije sjeckanja listove kelja masirajte s uljem dok ne omekša. Sve sastojke ubacite u blender i izmiksajte, a po želji dodajte žlicu maslaca od kikirikija i posipajte granolom.

Mango + pistacije

Sastojci:

  • 2 šalice kelja + 1/2 žličice kokosovog ulja
  • 1 banana
  • 1 šalica smrznutog manga
  • 1 šalica mlijeka
  • 1/2 šalice grčkog jogurta
  • 2 žlice pistacija
  • 1/3 žličice svježeg đumbira

Upute:

Kelj masirajte kao i u prethodnom receptu. U blender ubacite sve sastojke i pulsirajte dok se smjesa ne poveže u jednoličnu, svilenkastu masu.

 

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori