Što sve možete isprobati na Journal x Rougemarin We love Xmas meniju?

Zagrebački je Advent postao bogatiji za još jedno gastro iskustvo. Naime, Rougemarin City je na mjesec dana postao Journal pop up We love local, gdje će obožavatelji vrhunskih gastro užitaka cijelog prosinca moći uživati u specijalnom We love Xmas meniju. Radi se o maštovitoj reinterpretaciji tradicionalnih hrvatskih jela u street food varijanti. Sva ova adventska i božićna jela spravljena su isključivo od lokalnih namirnica koje su uzgojili i proizveli sjajni mali domaći proizvođači, u skladu s filozofijom gastronomske platforme We love local.

We love Xmas menu

Domaća jela koja servira Journal pop up We love local potpisuje slavni chef Marin Medak, a u duhu adventa nude se po pristupačnim cijenama. Dolaze u porcijama normalne veličine i novim malim porcijama small plates, koje su izvrsne za degustaciju. Svi gurmani koji vole uroniti u lokalne okuse sada mogu uživati u istraživanju savršenog We love Xmas menija, a da im to ne predstavlja veliki financijski zalogaj.

Hladna predjela

Na We love Xmas meniju možete pronaći hladna predjela neobičnih naziva – Smotani pršut, Livada i pastir te Bombon brudet. Ako naručite Smotani pršut, bit će vam serviran tanko narezani drniški pršut sa smokvenjakom, trganom focacciom i maslinovim uljem, dok se iza naziva Livada i pastir krije terina od sezonskog povrća, sir iz mijeha i dip od lješnjaka.

Smotani pršut
Livada i pastir
Bombon brudet

Juha i topla predjela

Ako se poželite ugrijati, tu najkrepkija Batat juha koju smo ikad probali. Od toplih predjela možete birati između Skradinskog rižota s devet vrsta mesa, ribanim sirom i mladim zeljem, Tune paštašute i Ramen purice (purica s ramen rezancima, jajem, mladim lukom i rotkvicom).

Batat juha
Tuna paštašuta
Ramen purica

Glavna jela

Glavna jela uključuju Božićnu patku (pačja prsa sa klementinama, kruškom, lješnjakom i pireom od batata s anisom), Janjeću koljenicu u sarmi, Badnji mix iza kojeg se krije bakalar na bijelo i lignje u kukuruzu te Vučenu pašticadu s njokima i čipsom od paškog sira. U svakom je jelu isprepleteno jako puno tehnika, ali je ipak zadržan pridjev lokalnog jer jela pripremaju lokalni ljudi od lokalnih namirnica kupljenih kod hrvatskih proizvođača.

Božićna patka
Janjeća koljenica u sarmi
Badnji mix
Vučena pašticada

Deserti

Za kraj se zasladite jednim od tri deserta koje možete pronaći na We love Xmas meniju. Možete birati između Paradižota s likerom od ruže, narom i keksima, Čokoladne gibanice s orasima, sirom, jabukom i makom te Zekoslava mrkve, što je kolač od mrkve s bučinim sjemenkama i moussom od kestena.

Paradižot s likerom od ruže, narom i keksima
Čokoladna gibanica

Kako nam je bilo na JOURNAL POP UP WE LOVE LOCAL partyju u Rougemarin City pogledajte ovdje.

Zavirite u JOURNAL X ROUGEMARIN WE LOVE XMAS goody bag ovdje.

Foto: Bojan Haron Markićević, Sanja Tušek

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori