Jednostavni i ukusni ljetni deserti od sezonskog voća

Jednostavni i ukusni ljetni
deserti od sezonskog voća

Ljetne susrete je gotovo nemoguće zamisliti bez osvježavajućih i ukusnih delicija. Voćni kolači s laganim kremama tako dobro pristaju opuštajućoj atmosferi ljetnih praznika. Svježe voće iz vrta ili s tržnice još je bolje unutar sočnih deserata koji nam u sekundi poprave raspoloženje i energiju. Nije važno kakvo je vrijeme, ljetna kiša, žega ili ugodni povjetarac, kriška omiljenog ljetnog kolača uvijek je dobro došao ritual. S obzirom da je ispred nas vikend koji ćemo sigurno provesti u dobrom društvu, donosimo nekoliko recepata za deserte koji će prijati svima.

Tart s breskvama i bademima

  • 300g brašna
  • 100g šećera
  • malo soli
  • 1 žumanjak
  • 200g maslaca
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 5 bresaka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 250 ml soka od breskve
  • 2 žlice šećera
  • šalica badema u listićima

Zamijesite tijesto od brašna, šećera, soli, žumanjka, maslaca i vrhnja. Stavite ga u hladnjak na pola sata. Breskve ogulite i nasjeckajte na sitne komade. Skuhajte puding u soku od bresaka i dodajte malo šećera. Razvucite tijesto u protvanu i na njega naslažite kremu od pudinga i breskve. Na vrh pospite bademe u listićima. Pecite na 180 stupnjeva četrdesetak minuta.

A post shared by Jessie (@heartybakes) on

Cheesecake od limete

  • 200g keksa
  • 80 g maslaca
  • 500g kremastog sira
  • 150g milerama
  • 1 žlica gustina
  • sok od jedne limete
  • naribana korica od dvije limete
  • 100g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 jaja
  • još 400g milerama (za drugu kremu)
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • žlica soka od limete

Pomišajte naribane kekse i istopljeni maslac. Smjesu složite u kalup i stavite u hladnjak na 15 minuta. Za to vrijeme pomiješajte 150g milerama sa sokom od limete, izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa još umiješajte i gustin. Naribajte koricu limete i pomiješajte. Izlijte kremu na podlogu pa sve zajedno zapecite na 170 stupnjeva 40 minuta. Pripremite drugu kremu od milerama, šećera u prahu i limete pa sve prelijete preko zapečenog kolača i stavite u hladnjak na 4 sata.

Domaći sladoled od kupina

  • šalica grčkog jogurta
  • pola šalice mlijeka ili slatkog vrhnja
  • 1 šalica kupina
  • žlica meda

Jogurt, mlijeko (slatko vrhnje) i med izmiksajte i na kraju dodajte kupine. Smjesu sipajte u kalupe za sladoled, a možete im dodati i štapiće. Zamrznite ih tijekom noći i uživajte u osvježavajućem i kremastom domaćem sladoledu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori