Vruća konkurencija kuhanom ginu

Vruća konkurencija kuhanom ginu

Jeste li već čuli za Hot Toddy? Ako niste (ili čak i da jeste), kraj siječnja je idealno doba upravo za to piće. Naime, radi se o zimskom piću koje je oduvijek prisutno u Škotskoj, Velikog Britaniji, a često se pije i u ostalim europskim zemljama. priprema piće je iznimno jednostavna, a sastojke imam svaki ljubitelj whiskyja, ruma, burbona ili nekog drugo sličnog žestokog pića.

Hot Toddy

U Škotskoj je piće poznato i kao hot whisky, a začinjeno je sa začinima po želji, no koji se fino slažu s medom… Zapravo slijedite svoj nos (doslovno) i krenite slagati začine – od cimeta, klinčića, anisa, narančine kore i slično sve dok ne dođete do tog savršenog omjera mirisa i okusa za idealnu aromu. Za one koji su skloni bogatijim aromama, umjesto vode koristite čaj, po mogućnosti kombinaciju voćnog i biljnog čaja. Omjer sastojaka za ovo piće jest – začini po želji, dok voda ili čaj uvijek trebaju biti u većini naspram žestokog pića. Sve pomiješajte i pustite da se zagrije do vrenja. Taman kada krene vriti, ugasite plamen i izlijte Hot Toddy u čaše ili šalice te dekorirajte s koricom limuna, naranče, štapićem cimeta i slično. Ako ste koristili čaj reskijeg okusa i mirisa u pripremi pića, idealna, aromatična dekoracija bit će listići paprene metvice.

Zima je tu još malo, krajnje je vrijeme da uživate u još jednom toplom, pravom zimskom piću… Jer uskoro nas čekaju sangrije, gin tonici i slična osvježavajuća pića. Uživajmo u ovim cosy pićima još malo, dok možemo..

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori