Najfinije fritule na brzinu kada ne stignete do Adventa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by foodlove | & | good vibes (@karolin__mit__k) on

Gradskim ulicama već se počeo širiti dobro poznati miris vanilije, cimeta i čokolade. Kao uvertira u blagdansko raspoloženje, tople fritule peku se na svakom uglu. U hladnim danima upravo su slatke fritule ono što nam treba da se ugrijemo. Hrskave izvana i meke iznutra, pružaju izvrstan omjer okusa i mirisa u kojem ćemo uživati u narednim tjednima. Iako ih možete pronaći u ponudi na većini kućica na Adventu, fritule iz kućne radinosti imaju neku posebnu čar. Prije vikenda, počastite sebe i svoje ukućane slatkim zalogajima na brzinu.

Fritule na brzinu uz knjigu i čaj

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Back-Factory (@backfactory_de) on

Zima je sinonim za opuštanje, uživanje u hrani, okupljanje uz kamin, filmski maraton i dobru knjigu. Cijela idila ne bi bila potpuna bez ‘comfort fooda’ koji će zaokružiti zimski ugođaj u domu. Božićnih recepata zaista ima na pretek i teško im je odoljeti. Fritule na brzinu s razlogom su se istaknule kao favorit blagdanske slatke trpeze. Ako planirate odlazak na Advent za vikend, a danas vam se jako jedu slasne fritule, ovo je recept za vas.

Sastojci:

  • 600ml jogurta
  • 3 jaja
  • 2 paketića vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 200g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • ulje za prženje

Upute:

Sve sastojke u zdjeli sjedinite u glatku smjesu, a ako vam se čini da je rijetka, dodajte malo brašna. Pokrijte krpom i ostavite pola sata, zatim još jednom promiješajte i žlicom vadite smjesu u vruće ulje (pazite da nije prevruće kako ne bi zagaralo). Čim se fritule zarumene, okrenite ih na drugu stranu još pola minute te vadite u zdjelu s papirom kako bi se višak ulja iscijedio. Posipajte po želji mješavinom šećera i cimeta, čokoladom ili nekim drugim preljevom.

 

Foto: Instagram

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori