Croissant iz zdjelice – doručak za koji se traži žlica više

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ohlalatkes on

Jutro ne može započeti loše kad za doručak zamislimo mirisni croissant. Pritom ne mislimo na onaj koji u hodu pokupimo u pekarni na uglu, iako je praktičan za užurbana jutra na putu do posla. Obični croissant uz malo mašte i kućne radinosti postaje rapsodija okusa za slatki doručak. Utjehu u prohladnim danima i maglovitim jutrima potražili smo u toploj zdjelici čija aroma jednostavno opija.  Dobro je poznato da miris jutarnje kave razbuđuje sva čula i prisutne ukućane. Dodajte k tome miris vanilije, višanja, pečenih badema i dobili ste doručak za koji će se tražiti žlica više. Ako su vam dosadile namirnice koje svakodnevno konzumirate odvojeno, vrijeme je da ih spojite u jedan recept.  Doručak koji ne zahtijeva mnogo truda i može se pripremiti dan ranije savršen je za početak radnog dana. Mekane croissante koji stoje u kuhinji ubacite u zdjelicu i napravite najbolji doručak od ‘ostataka’ koji bi inače završili u smeću. U nastavku pročitajte recept i zasladite jesenska jutra uz sočni croissant iz zdjelice.

Croissant iz zdjelice s pudingom i višnjama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lily (@littlesweetbaker) on

Sastojci:

  • 6 praznih croissanta
  • 500ml mlijeka po izboru
  • puding od vanilije
  • 1/2 šalice blanširanih badema
  • 1 šalica kopota višanja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

** cimet, vanilin šećer

Upute:

Narežite ili rukama trgajte komadiće croissanta. U keramičku zdjelu za pečenje slažite red croissanta, red višanja i badema te tako dok ne potrošite sve. Ostavite nešto badema i višanja za posipavanje na vrhu. Puding skuhajte prema uputi, ali napravite ga malo rjeđe, dodajte ekstrakt vanilije i prelijte preko croissanta. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 20ak minuta. Ostavite da se ohladi 10ak minuta prije posluživanja te dodatno posipajte vanilin šećerom i cimetom po želji.

Ako želite spremiti dan unaprijed, prema uputama napravite sve i ostavite u hladnjaku do jutra kako bi zdjelica bila spremna za ubacivanje u pećnicu.

Foto: Instagram

Komentari

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori