Cheeseburger juha s puretinom za brzu i finu večeru

Cheeseburger za večeru? Može, ali na žlicu! Savršeno varivo s omiljenim sirom i puretinom idealno je za lagani obrok nakon radnog dana. Ubrzani način života za mnoge znači brzinski obrok iz obližnjeg fast fooda ili pekarne, stoga je večera kod kuće dobra prilika za pripremanje variva. Uravnotežena prehrana ključ je zdravlja, a tijelo već sada treba pripremati za nadolazeću zimu. Obroci na žlicu jednostavan su način za povećati unos tekućine i voća u svakodnevnu ishranu. Kako jušni obroci ne bi bili monotoni, pronašli smo recept koji će osvojiti čak i najizbirljivija nepca. Cheeseburger i mac and cheese svjetski su poznate delicije kojima je glavna namirnica sir. Sastojak koji se nalazi u svakoj kuhinji rado ubacujemo u jela jer im daje puniji okus i kremastu teksturu. Iako mnogima ne bi palo na pamet ubaciti ga u juhu, cheeseburger varivo postaje novi favorit. Komadići puretine dodaju izvor proteina te ga čine konkretnim obrokom koji će nas grijati u prohladnim večerima. Recept za juhu kakvu još niste probali, potražite u nastavku.

Cheeseburger na žlicu? Može!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Food, Fitness & Dogs• Tanya (@lemonsforlulu) on

Sve što tražimo od savršenog variva pronašli smo u ovom receptu. Topli tanjur cheeseburger juhe osim što grije tijelo, hrani i dušu. Rado ćemo ju spremati vikendom kao predjelo, ali i kao samostalni obrok za laganu večeru koja je gotova u trenu.

Sastojci:

  • 400g purećeg mesa (filet ili prsa)
  • 2 velika žuta luka
  • 1/2 šalice naribane mrkve
  • 5 većih krumpira
  • 1 povrtna kocka
  • 1 žličica bosiljka
  • 1 žličica suhog vlasca
  • 2 žlice maslaca
  • 3 šalice naribanog Cheddar sira
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žličica himalajske soli
  • 1/2 žličice papra
  • svježi peršin za posipavanje

** dodaci: prepečeni kruh ili krekeri

Upute:

Puretinu narežite na kockice te u loncu prepecite na žličici maslaca do zlatne boje. Dodajte luk narezan na tanke trakice i ostatak putra, karamelizirajte te dodajte mrkvu, vlasac i bosiljak. Izmrvite povrtnu kocku, dodajte ploške krumpira, dodajte 1.5l vode, poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri 15ak minuta dok se krumpir ne skuha. Ostavite pola šalice sira za posluživanje, a u zdjelu ubacite ostatak, mlijeko, sol i papar neprestano miješajući dok se sir ne otopi i juha zgusne. Maknite s vatre i umiješajte kiselo vrhnje, posipajte svježim peršinom i naribanim sirom, poslužite toplo uz krekere ili kruh.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori