‘Carrotcake’ torta, muffini ili sendvič? Ne možemo odlučiti pa pečemo sve

Carrotcake točnije, torta od mrkve, jedna od omiljenih poslastica za tople dane. Lagana, ukusna i zdrava često dolazi u raznim verzijama i zahvaljujući mrkvi slatka je sama po sebi pa vam zaslađivači gotovo i ne trebaju. Na Instagramu smo pronašli i zanimljive varijacije u kojima se nalaze muffini i jedan slasan sendvič.

Dobrobiti mrkve za organizam dobro su poznate, a s razlogom glasi za jednu od najzdravijih namirnica na svijetu. Nutritivno bogata, a niskokalorična, idealna je za sve one koji su odlučili uravnotežiti prehranu i usvojiti zdrave navike bez odricanja. Bogata je vitaminom A i beta-karotenom koji dokazano djeluju na poboljšanje vida, kože i imunološkog sustava. Donosimo tri carrotcake recepta u kojima ćete svakim zalogajem uživati.

Carrotcake: torta od mrkve

Sastojci:

  • 3 šalice mljevenih lješnjaka
  • 1 šalica mljevenog kokosa
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • 1/2 šalice sušenih brusnica
  • 1 banana
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 2 šalice naribane mrkve
  • 3 žlice meda

** grčki jogurt, svježe voće za ukrašavanje

Upute:

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva. U zdjeli izmiješajte sve sastojke, a bananu ubacite u blender pa sipajte pri kraju. U kalup za pečenje stavite papir pa izliti smjesu i peći 70 minuta na 200 stupnjeva. Ostaviti da se ohladi prije posluživanja, ukrasiti jogurtom i voćem.

Muffini s mrkvom i maslacem od kikirikija

Sastojci:

  • 1/2 šalice od maslaca od kikirikija
  • 3 mrkve (skuhati i izblendati)
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1/2 šalice mljevenih badema
  • 1/2 šalice jogurta
  • 1 jaje
  • 1 šalica brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli

Upute:

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva. Mrkvu skuhajte pa ubacite u blender i izmiksajte. Zatim sve sastojke sjedinite u zdjeli i sipajte u nauljeni kalup za muffine. Pecite 20 do 25 minuta.

Pecivo za sendvič

Sastojci:

  • 2 šalice glatkog brašna
  • 2 šalice blendane mrkve
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 1 žličica soda bikarbone
  • 1 šalica bademovog mlijeka
  • 1/2 šalice kokosovog brašna
  • 3 žličice lanenih sjemenki (mljevenih)
  • 1 žlica sezama (mljevenog)
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 2 žlice kokosovog ulja

** ideje za nadjev: maslac od orašida, čips od kokosa, dimljeni losos, avokado, poširana jaja

Upute:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. U međuvremenu skuhajte mrkvu, napravite pire, a sjemenke ubacite u blender i usitnite. U zdjeli kroz sito prosijati brašno pa sve izmiješajte. Smjesu uliti u kalup obložen papirom i peći 30 do 40 minuta. Kruh dobro ohladiti prije rezanja, barem sat vremena, a još je bolji idućeg dana nakon držanja u hladnjaku.

 

Foto: Instagram

 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori