Breskve u slatkim ljetnim receptima koje ćemo večeras isprobati

@courtneymuro

Miljenice ljeta. Breskve su voćka koja dolazi s istoka, nutritivno bogate, a niskokalorične – savršen su dodatak ljetnim receptima. Osim što hrane tijelo iznutra, kožu i kosu čine blistavom. Bogate su beta-karotenom, vitaminom A, C i E pa ćete kao jedan od sastojaka na beauty proizvodima često vidjeti ekstrakt breskve. Pazite li na unos kalorija zamijenite bananu u smoothieju breskvama, dodajte ju u energetske pločice i kolače za poboljšanje teksture, a možete napraviti i domaći sladoled koji će se razgrabiti u trenu. Pročešljali smo Instagram profile strastvenih foodieja i probrali slatke recepte koji mirišu na ljeto.

Punjene breskve

@adashofmegnut

Sastojci:

  • 5 velikih breskvi
  • 1/2 šalice brašna
  • 1/3 šalice smeđeg šećera
  • 1/2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 žlica cimeta
  • 1/2 žličice đumbira
  • 4 žlice maslaca (sobne temperature)

Upute:

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva. Breskve prerežite na pola i izvadite im koštice. Po potrebi ih malo udubite kako bi napravili mjesta za nadjev. U zdjeli izmješajte sve sastojke, a maslac dodajte te sjedinite vilicom dok smjesa ne postane povezana. Kalup za pečenje obložite papirom, nadjevom napunite breskve i pecite ih 25 minuta. Po želji poslužite sa sladoledom ili grčkim jogurtom.

Ljetni biskvit

@testkitchen

Sastojci:

  • 10 breskvi
  • 1 velika šalica brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 6 žlica maslaca (sobne temperature)
  • 1/2 šalice kokosovog šećera
  • 1 jaje
  • 1/2 šalice blanširanih badema
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 2 žlice ekstrakta vanilije

Upute:

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva, kalup namastite s malo maslaca. U zdjeli izmiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U blender ubacite maslac, šećer, vaniliju, jaje i mlijeko dok sve ne postane jednolično. Dodajte suhim sastojcima i ubacite sjeckane breskve. Sipajte smjesu u kalup i umiješajhte bademe, a po želji narežite još breskvi i utisnite ih na vrh biskvita. Pecite sat vremena.

Galette s lisnatim tijestom

@caremepastry

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 4 velike breskve
  • 2 vanilin šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice agavinog sirupa
  • 1 jaje

Upute:

Uključite pećnicu, a tijesto odmrznite dok ne bude dovoljno mekano da se razvalja. U zdjeli pomiješajte breskve izrezane na ploške, šećer i tekuću vaniliju. Razvucite tijesto u nauljeni kalup, ostavite krajeve da se presavinu preko rubova. Posložite breskve u sredinu i prelijte ih agavinim sirupom, a ostatak tijesta preklopite. Rubove utisnite prstima i premažite jajetom, pecite 20 minuta.

Najfiniji brzi snack

@yankeemagazine

Sastojci:

  • 4 breskve
  • kokosovo ulje

** med, sir, orašidi

Upute:

Grill tavicu dobro zagrijati, a breskve obrazi i narezati. Rukama ih natrljajte kokosovim uljem pa ploške posložite na tavu. Pecite sa svake strane dok na breskvama postanu vidljivi tragovi, a meso poprimi lijepu boju i sok se počne karamelizirati. Pečene breskve poslužite na pladnju sa selekcijom sireva i orašastih plodova i prelijte s medom.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori