Bagel & Lobster Barr nakon ljetne stanke krenuo je, sredinom rujna, s novim jelovnikom. Zvijezda jesensko/zimskog jelovnika je Bagel Pastrami Sendvič.
Pastrami je proizvod koji se dobiva najčešće od junećeg brisketa ili plećke koja se prvo stavlja u salamuru (brine), zatim se djelomično suši, posipa začinima (dry rub) i stavlja u BBQ smoker na 12-ak sati dimljenja.
Pastrami u ručno rađenom bagel pecivu
U B&L Barru pastrami poslužuju u ručno rađenom bagel pecivu po akcijskoj cijeni od 25 kuna, a tijekom listopada i studenog u ponudi imaju i tjedne pastrami bagel sendviče s različitim dodacima koji su u promotivnoj ponudi s 0,5L točenog San Servolo piva po cijeni od 39 kuna.
U utorak, 22. listopada, održana je mini radionica za novinare i gastro blogere na kojoj su chef Marin Medak i sous chef Luka Đamarija prezentirali okupljenima kako se priprema pastrami i koje su njegove specifičnosti te su svi zajedno kušali nekoliko vrsta bagel pastrami sendviča.
Foto: PR