Kućica koja ‘nestaje’ na plaži

zrcalnakuca6

Španjolski arhitektonski studio ECE Architecture oduševio je sve prolaznike jedne plaže u Sussexu instaliravši najmoderniji mogući pogled na tradicionalnu obalnu kućicu. U potpunosti obložena zrcalnom površinom reflektira svoj okoliš i svakoga tko se u blizini kućice nađe te na taj način kreira dijalog s publikom koja se zabavlja razgledavanjem.

zrcalnakuca4

Tipična drvena kućica koja se susreće na engleskim plažama ima geometrijsku strukturu koja je arhitektima dala ideju kako ‘finiširati’ izgled i u potpunosti je kamuflirati s okolišem. Iako samo instalacija, pozitivne reakcije prolaznika natjerale su studio da se zamisli o trajnijem postavljanju ovakvih struktura kao atrakcije na plaži, pa čak i da jednu kućicu osposobe za duži boravak.

zrcalnakuca1

zrcalnakuca3

zrcalnakuca2

Foto: ECE Architecture

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori