Stolac koji će vas zagrliti

Yonoh studio osnovan je 2006. godine sa ciljem da unaprijedi odnose između dizajna i njegovih korisnika. Studio čine stručnjaci iz raznih disciplina koje su povezane sa svijetom dizajna te koji vjeruju da je dizajn više od ‘umotavanja i ukrašavanja’ stvari. Orjentirani su prema klijentima kojima je takva filozofija bitna te surađuju s onima kojima je potrebno unaprijeđivanje proizvoda i usluga.

embrace 4

Smatraju da je vizija koju klijenti imaju za same sebe često subjektivna i djelomična te svojim djelovanjem i proizvodima trude se poboljšati klijentove proizvode, usluge  i komunikaciju. U konačnici Yonohovi klijetni postaju njihov projekt ili kako oni vole navesti njihov ‘raison d’être’. Slijedeći svoju filozofiju pokazuju da su na dobrom putu, do sada su osvojili dvadeset internacionalnih dizajnerskih nagrada i izlagali su na preko dvadeset dizajnerskih izložaba tj. expoa.

embrace 1

Njihov posljednji inovativni produkt dizajn proizvod je brend proizvod za Repsol, jednu od najvećih kompanija koja se bavi energetskom održivosti. Kako bi obilježili novo Repsolovo predstavljanje stvorili su brend proizvod – stolac – inspiriran novim simbolom kompanije. Vodili su se vizualom kompanije, no svakako je jednaka pažnja bila na ergonomiji i specifikacijama stolca kako bi bio što udobniji i praktičniji za sjedenje.

embrace 3

Put do proizvoda je išao od 3D modela, simulacije, makete u omjeru 1:1 do krajnjeg proizvoda od pleksiglasa načinjenog od tri dijela. Engleski naziv stolca ‘Embrace’ (‘Zagraljaj’) daljnje naglašava naum dizajnera da se u stolac sjedne, udobno smjesti i kontemplira.

Više o stolcu i njegovom nastanku možete vidjeti na yonoh.es.

Foto: Yonoh

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori