Beni Ourain tepih – omiljeni dio interijera koji nikada ne izlazi iz mode

Za udoban osjećaj doma, između ostalog, potreban je topao i lijep tepih. Baš onakav koji oplemeni cijeli prostor, presvuče ga toplinom pa se uz njegov šarm soba pretvori u mali svijet opuštanja i postane sve što od doma očekujemo. Sigurno i ušuškano mjesto gdje obožavamo provoditi vrijeme jer je sve tako udobno i sanjivo.

Iako je na tržištu toliko vrsta tepiha primamljivog dizajna, oblika, veličina i materijala već je godinama na samom vrhu najomiljenijih tepiha  u cijelom svijetu i dalje Beni Ourain tepih.

Toliko jednostavan u svojoj kontrastnoj kombinaciji tamnosmeđe, gotovo crne boje na bijeloj, odnosno bež podlozi daje svoj poseban profinjeni pečat domovima.

Objavu dijeli Caitlin (@thehouseonbeachroad)

Kako je nastao Beni Ourain tepih?

Beni Ourain je dobio ime po plemenu sa sjevera Afrike koje je u planinama Atlasa uzgajalo ovce posebno kvalitetne vune. Stoga su prve inačice ovog tepiha ručno izrađivale Marokanke. Iako je danas najpoznatiji po rombovima, Marokanke su tkale različite motive iz života i izrađivale ovaj tako prepoznatljiv dio modernih interijera od potpuno prirodnih materijala, odnosno od pamuka i najkvalitetnije ovčje vune. Danas možemo kupiti inačice ovog tepiha u kojemu nema pamuka već je on zamijenjen umjetnim materijalima. No, cijena mu je i dalje visoka. Za manje verzije Beni Ourain tepiha potrebno je izvojiti oko 250$ dok  tepisima većih dimenzija cijena prelazi i 4000$. No na tržištu je i mnogo “kopija” koje se ipak mogu kupiti po pristupačnijim cijenama.

Zašto toliko volimo Beni Ourain tepih

Beni Ourain tepih jedna je od boljih investicija ukoliko želite svoj dom pretvoriti u toplu i lijepu oazu mira. On odlično pristaje i tamnim i svijetlim interijerima. Nenametljiv je, ali opet ostavlja dojam i posebno se dobro uklapa i u dnevne boravke, hodnike kao i u spavaće sobe. Udoban je i potpuno je u redu ukoliko njime prošetate bosi ili sjedite na njemu satima zabavljeni napetom knjigom. Ovaj tepih oplemeni svaki prostor pa uopće ne čudi što je toliko popularan.

Objavu dijeli Lost Lover // Boho Treasures (@lostloverstore)

 

Foto: Instagram

Komentari

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori