Ambiciozan stambeno-poslovno-hotelski kompleks niče u Ilici

crystaltower-1

Već neko vrijeme je križanje Ilice i Mandaličine, između brojeva 212 i 214 oblijepljeno plakatima koji najavljuju ambiciozan projekt stambeno-poslovno-hotelskih nebodera – Crystal Center uskoro počinje s gradnjom i mijenjanjem vizure grada. Unutar dva nebodera bit će smješteni svi sadržaji potrebni urbanom stanaru, kao i apart-hotel te poslovni uredi.

Konkretno se Crystal Center dijeli na Crystal Tower i Crystal Hotel, a kompleks će prema projektu arhitekta Gorana Rake i njegove Radionice arhitekture izvesti tvrtka SG Kristali 1978. Hotel će po uzoru na svjetski princip sadržavati smještaj u obliku opremljenih apartmana s 4 zvjezdice, dok je ostatak pod nazivnikom Tower rezerviran za stambene i poslovne prostore. U sveukupno 19 katova i dva tornja smjestit će se i dječji vrtić, wellness s bazenima, fitness centar, caffe bar, restoran, slastičarnica, podzemne garaže na tri kata ispod razine zemlje…

crystaltower-3

Kompleksi ovakvog tipa nisu neuobičajeni na svjetskoj razini, interpolacijom integrirani u naličje grada, a jednom kad sveobuhvatni projekt Crystal Centera bude završen pogodovat će daljnjem razvoju zasad nepravedno zanemarenom dijelu najduže zagrebačke ulice.

crystaltower-2

D.Č.

Foto: Crystal-center.hr

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori