Brz i jednostavan večernji ‘snack’

Nedjelja navečer idealno je vrijeme za opuštanje i pripremanje za naredni radni tjedan. Radili to doma uz knjigu, pred televizorom gledajući seriju, film ili čak neki sportski događaj, utakmicu, ruka često bježi ka već pakiranim i industrijskim proizvedenim grickalicama i sličnim ukusnim, no često nezdravim namirnicama koje na žalost zamijenjujemo za obrok.

No, nedjeljna večera može biti i prilika za zdravi i brzi obrok, čak kao grickalice uz knjigu ili TV, jednako ukusni, a bez ikakvih bojazni za zdravlje. Donosimo recept za brzi i jednostavni večerni ‘snack’ s bloga pinchofyum kojim ćete razveseliti sve ukućane!

gljive post

Sastojci:
1 glavica luka
2 paprike – crvena i žuta
4 žličice maslaca
500g narezanih gljiva
1 1/4 šalice naribanog sira (najbolje bi bilo da koristite sir gaudu ili neki teksturom najsličniji sir)
10 gotovih tortilja
maslinovo ulje
vrhnje

Priprema je brza i jednostavna, a ako uključite i ukućane, može biti i iznimno zabavna. Sve namirnice narežite na jednake, sitnije komade. Zagrijete ulje na tavi i pržite narezane paprike na luku. Nakon 5 do 8 minuta dodajte gljive, jednako sitnije narezane.

Gotove tortilje stavite na tavu te prvo po njoj prospite naribani sir te na njega stavite smjesu sastojaka od paprike i gljiva. Opet pospite sa sirom i poklopite s drugom tortiljom. Dok pečete pritisnite sa špatulom ili rukom da se svi sastojci spoje te da se sir krene topiti i povezivati tortilje s punjenjem. Kada dno počine smeđiti, okrenite tortilje na još 2 do 3 minute, taman da postanu tamnije, a punjenje se zagrije taman za prvi zagriz.

vrhnje i sir post

Maknite s tave i razrežite u četiri jednaka dijela. Servirajte ih uz umak od vrhnja kojemu ste dodali začine po želji.

Foto: Instagram, Shutterstock

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori