7 načina kako već danas možete poboljšati svoj život

Ako se osjećate da gubite kontrolu nad svojim životom, važno je da osvijestite odnos prema okolini i sebi kao pojedincu. Prepoznati razloge zbog kojih se osjećate loše ili nesigurno, prvi je korak prema poboljšanju vlastitog života u sadašnjosti. Iako volimo razmišljati i planirati, a često i anksiozno i sjetno razmišljati o prošlosti, svoj život možemo poboljšati dan za danom, radeći na sebi.

lookbook_1bis_3

1. Prihvatite sadašnjost kakva je
To ne znači da se trebate prepustiti i ne razmišljati o budućnost, već naučiti snositi odgovornost za svoje postupke i prihvatiti da sve što želite za vas dolazi u pravom trenutku. Strpljenje i shvaćanje da je život nepredvidiv i da svi griješimo, prvi je korak prema stvaranju bolje budućnosti, a ako tu misao usvojite već sada, neće vas mučiti prošlost, niti neizvjesna budućnost.

2. Slušajte svoje tijelo
Poštovanjem prema vlastitom tijelu, gledajući ga kao hram i tretirajući ga tako, možete krenuti u promjene već sada. Ne trebate čekati ponedjeljak, proljeće ili novu godinu kako bi počeli zdravo jesti i kretati se. Već ovoga trenutka možete odoljeti nezdravim grickalicama, a večer provesti meditirajući. Udahnite duboko, poslušajte što vam organizam poručuje i ne oglušujte se na te znakove.

MackiiRunyon3-(1)

3. Ne razmišljajte previše
Ako imate naviku da paranoizirate i stvarate scenarije koji se nisu dogodili, trebate shvatiti da je mozak kao pas, misao kojoj dopustite da dominira vašim danom, uništiti će vam ljepotu sadašnjeg trenutka i stvoriti nepotrebne konfuzije koje uopće ne moraju biti istinite. Idući put kada pomislite: ‘Sanja mi nije odgovorila na poruku jer me ne voli’, zaokupite misli nečim važnijim i neće si stvarati nepotreban stres niti zaključivati napamet.

4. Pobjegnite u sigurnu zonu
Svatko ima svoj hobi, omiljenu pjesmu ili mjesto koje ga opušta. Kad vas život ‘pritisne’, vi mu uzvratite sa bar 15 minuta odmora, posebice ako imate vlastite metode koje vas čine sretnima.

5. Meditirajte
Svako jutro provedite bar 15 minuta meditirajući. Nekima se ovo čini kao nešto nezamislivo, a drugima je sastavni dio dnevne rutine. Jutro je važno provesti u što boljem raspoloženju kako bi dan proveli što kvalitetnije. Pozitivne misli, odmor, i topli čaj učinit će vaše jutro posebnijim i drugačijim. Dobre navike lako je usvojiti kao i loše, samo trebate promijeniti percepciju.

39_Resort15

6. Smijte se!
Smijeh je zaista lijek! Svaka situacija koliko god teška se činila u sadašnjem trenutku u idućem može postati beznačajna. Naučite opraštati sebi i drugima, zaboravite na negativnost većinu dana i gledajte kako vam se život mijenja.

7. Promijenite percepciju
Nije važno radi li se o vašem tijelu, ljubavnom stanju, financijskoj situaciji. Zahvalnost je ključ sreće u život, a ljubav trebate širiti svuda oko sebe. Koliko dajete, toliko ćete i primiti. Ako vam se do jučer činilo da vam sve u životu ide loše, znajte da sreća nije situacija, već proces. Na kreiranju vlastitog zadovoljstva trebate raditi svaki dan, i biti svjesni da je dar života sam po sebi nešto neprocjenjivo.

Foto: Wildfox/Billabong

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori