3 besplatne aplikacije za uređivanje fotografija

Gotovo nema osobe koja odlazak na more neće obilježiti pokojom fotkom na Instagramu ili Facebooku. Na društvenim mrežama svi se volimo prikazati u najboljem svjetlu, pa posežemo za raznim aplikacijama koje nam omogućavaju da fotografije provučemo kroz filtere i učinimo ih vizualno atraktivnijima. Ako ih koristimo s mjerom, takve aplikacije laskat će našim fotografijama, a u nastavku vam donosimo nekoliko koje možete skinuti besplatno.

VSCO Cam jedna je od najpoznatijih aplikacija za uređivanje slika koju koriste brojni blogeri. Osim standardnih opcija rezanja slike, povećavanja ili smanjivanja kontrasta i svjetline, VSCO Cam omiljen je i zbog svojih filtera. Drugi programi često nude filtere koji fotografije dovode do neprepoznatljivosti, dok kreatori ove aplikacije znaju kako istaknuti ono najbolje uz minimalne intervencije. Osim uređivanja slika, ova aplikacija služi i kao platforma na kojoj talentirani pojedinci mogu podijeliti svoje umijeće s ostalim korisnicima.

Još jedna slična aplikacija je Aviary, uz čiju pomoć takoder možete rezati slike, povećavati ili smanjivati kontrast te raditi sitne popravke. Osim toga, možete dodati i zanimljive natpise i oblike u bojama i na taj način fotkama dodati dozu apstrakcije. Izmedu velike količine filtera ponekad se teško odlučiti, a dodatni plus je i mogućnost smanjivanja intenziteta kako bi filter izgledao što prirodnije. Kada i sami vidite rezultate, bit će vam jasno zašto se div Adobe odlučio na kupnju Aviarya.

Sljedeća aplikacija za pametne telefone svidjet će se onima koji su nešto iskusniji u području uređivanja slika ili onima koji to žele postati. Radi se o Adobe Photoshop Expressu, mobilnoj verziji svima nam poznatog softwarea. Osnovno uredivanje slika ova aplikacija podigla je na višu razinu u odnosu na ostale namijenjene pametnim telefonima, a nekolicina dostupnih filtera istaknut će ono najbolje na vašim fotkama, zadržavajući prirodan izgled. Osim što donosi blagodati Photoshopa na dlanu bez novčanih izdataka, ova aplikacija onim manje iskusnima poslužit će kao uvod u naprednije i skuplje programe.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori