2:4 pravilo uz koje ćete se uvijek spremiti za manje od 10 minuta

Nedjelja je posljednji dan vikenda i volimo ga iskoristiti u relaksaciji. Razmišljanje o ponedjeljku i svemu što nosi početak tjedna zasigurno bi rado izbjegavali, ako je to moguće. No, dobro je poznato da prvi radni dan s jutrom donosi stres i nervozu. Promišljanje o rasporedu i obavezama, planiranju obroka, odlasku u teretanu, kombinacijama.. Za trikove koji bi trebali uštedjeti vrijeme sigurno ste čuli kao i o tome da kada govorimo o odijevanju, dan ranije je uvijek pametno pripremiti što ćemo nositi. 2:4 pravilo skratit će vrijeme stajanja ispred ormara i olakšati svakodnevno odijevanje u samo 10 minuta.

2:4 pravilo za ‘stress free’ jutra

Prema ovoj metodi koju koriste brojne žene kako bi si olakšale jutra i spremanje za posao, postoje 4 kategorije: koža, kombinacija, kosa i make up. 2:4 pravilo predlaže da pažnju odvojite na dvije od navedenih četiri. Ako malo razmislite u manje vremena postići ćete jednako efikasan rezultat i izgledati sređeno za samo 10 minuta. Recimo da vam je koža trenutno u izvrsnom stanju, preskočite šminkanje, napravite ležernu frizuru i uskočite u neki šarmantni outfit. U nastavku doznajte više.

Kombinacija + koža

Prije svega važno je napomenuti da je ono što unosite u sebe jednako važno kao i ono što aplicirate na vanjski izgled. Tajna lijepe kože je u hidrataciji, zdravoj hrani i aktivnom načinu života te naravno, beauty sleepu. Kao što 2:4 pravilo ističe, recimo da vam je koža u izvrsnom stanju. Posvetite se odabiru cool kombinacije i dotjerajte frizuru u ležernu punđu ili romantične valove. Izgledat ćete svježe i odlično bez dugotrajnog stajanja ispred ormarića sa šminkom, a ušteđeno vrijeme iskoristiti za ispijanje kave ili uživanje u doručku.

Make up + kombinacija

Ako vam je kosa ‘na mjestu’ i zadovoljni ste njezinom formom, a lice s druge strane ima nepravilnosti koje želite prikriti posvetite se nanošenju jednostavnog make upa. Svaka žena složit će se da je ‘good hair day’ jedan od omiljenih trenutaka, pogotovo prije odlaska na posao. Vrijeme koje biste potrošili na feniranje radije odvojite za odabir upečatljive kombinacije, ne zaboravite na cool cipele, torbicu i naravno ‘statement’ ruž.

Kosa + kombinacija

Buđenje s neukrotivim kovrčama i neposlušnom kosom nitko ne voli. 2:4 pravilo olakšava jutarnju beauty rutinu, ako preskočite šminkanje i dotjerate frizuru s ukrasnom kopčom koja će podići cijelokupni look. One od kornjačevine istaknule su se kao najpopularniji detalj ove sezone, a ako ih uparite s razigranom bluzom i salonkama u manje od 10 minuta postigli ste maksimalan efekt.

Make up i kosa

S druge strane priče, postoje oni dani kada nam se jednostavno ne da razmišljati o odjeći niti odijevanju. Prvo što nam se nađe pod rukom jednostavno navučemo na sebe i spremni smo za polazak. No, dolazak u radnu okolinu ipak nalaže neka općeprihvaćena pravila ‘bontona’ odijevanja. Dotjerajte kosu i aplicirate decentni make up izgledat ćete profesionalnije, bez obzira na manjak entuzijazma oko odabira kombinacije.

 

Foto: Instagram

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori