Lice grada: Prve fotografije Adventa u Zagrebu

Advent u Zagrebu

Bilo je očekivano kako će Zagreb za otvaranje Adventa doživjeti nezapamćenu gužvu, pogotovo s obzirom na broj adventskih događanja ove godine. I to se doista dogodilo. Fotograf Ivan Klindić (Lice grada) sa svojim je fotoaparatom zabilježio spektakularan početak zagrebačke obrane titule najljepšeg adventa u Europi – na Zrinjevcu i Tomislavcu.

Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu

Unatoč povremenoj kiši, tisuće građana, među kojima je bilo dosta i turista, dočekalo je svečani početak najčarobnijeg dijela godine. Advent je započeo na dvije vjerojatno najposjećenije lokacije u sklopu Adventa u Zagrebu. Nešto iza 18:30 sati započela je predstava u Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava s glavnim lajtmotivom ove zime – baletom Orašar na ledu.

Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu

Nakon predstave u Ledenom parku, more ljudi se laganim korakom zaputilo prema drugom događaju večeri – paljenju lampica na Zrinjevcu!

advent-lice-grada-7

Nešto više od sat vremena kasnije, dok su sve dosadnije kapljice kiše namakale livadu parka Zrinjevac i tjerale mnoge da otvore svoje kišobrane, započelo je odbrojavanje za paljenje lampica. Iako nije bilo minusa, dugo stajanje je uzelo svoj danak, ali kuhano vino, božićne pjesme i naposljetku upaljene lampice brzo su spasile stvar.

Advent u Zagrebu

Najčarobnije razdoblje u godini je započelo, a u sljedećim tjednima ćemo redovito obilaziti što više adventskih lokacija kako bi vam prenijeli pravo adventsko Lice grada.

Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu

Foto: Ivan Klindić

Komentari