Najbolji parfemi na svijetu nalaze se u Le Labu

Apsolutni vladari svijeta mirisa trenutno su Fabrice Penot i Edouard Roschi. Uzdrmali su svijet parfema svojim Santalom 33 kojem nisu odoljele ni poznate dame poput Beyoncé, Alexe Chung i Emme Roberts. One ga baš poput svih ostalih nisu samo probale, već su postale njegove vjerne obožavateljice. I to sve zato jer mirisi francuske parfumerije Le Labo svojim pristupom i proizvodnjom parfema naprosto oduševljavaju.

U Le Labu vjeruje kako parfem na prvu mora šokirati nečim potpuno novim; vjeruju i da oko nas ima previše boca parfema koje u sebi nemaju dovoljno ‘pravog’ mirisa. Objašnjavaju kako većina nas uđe u parfumeriju i isproba silne mirise te na kraju ode kući sa onim koji joj se najčešće ne sviđa ili ne traje dugo. Smatraju da većina poznatih parfema ima samo nekoliko minuta da zadovolji klijenta, što rezultira eksplozijom mirisnih nota koja traje najviše 15 minuta.

Te prve mirisne note koje osjetimo su samo dio mirisne piramide. Nakon njih imamo srce parfema, koje traje sat ili dva, a potom nam ostaje baza ili osnovni dio mirisne piramide. Bazni dio čine najteži sastojci koji se uopće ne mogu osjetiti tijekom prvih 15 minuta. To su one note koje ostaju danima na našoj koži ili odjeći.

U Le Labu ništa nije ‘made in China’. Parfem se radi direktno ispred vas nakon što ga kupite. Cijena im je poprilično visoka, ali s obzirom na kvalitetu koju nude zaista nije iznenađujuća. Njihov miris Rose 31, u sebi sadrži latice ruže koje su rukom nabrane u Grasseu, čiji kilogram inače stoji tisuću dolara. S obzirom da parfeme rade u trgovini prilikom kupnje, sastojci koji oni koriste koštaju 40 puta više od onih koji se nalaze u ostalim parfemima.

Le Labo ima malenu, ali jaku klijentelu koja je prepoznala njihovu ljepotu i koja si ju može priuštiti. Kažu da njihovi parfemi mogu promijeniti život, unaprijediti postojeće veze i stvoriti nove. Na njihovoj web-stranici moguće je kupiti male bočice parfema, dovoljne da isprobamo koji nam se miris najviše sviđa. Nakon svega što znamo o njihovim parfemima uistinu ih želimo isprobati i uvjeriti se da su zaista bili u pravu.

Foto: Instagram

Komentari