Last minute skijanje: Gerlitzen i Kals

Nekako svi imamo osjećaj početkom ožujka da nam je na pragu proljeće, ali iz dana u dan prognostičari najavljuju i dalje prohladno vrijeme uz kišu ili naoblaku, a šetnja uz prve proljetne zrake sunca čini se gotovo nestvarna. Promjenom klimatskih uvjeta u posljednjih nekoliko godina čini mi se kao da se zima pomaknula i snijega na planinskim vrhuncima ima dovoljno za skijanje gotovo do kraja travnja. Sve više ljubitelja ovog sporta odlučuje se za skijanje u ožujku budući da snijega još uvijek ima na svim skijalištima u Austriji i Italiji, dani su dulji, a cijene smještaja pristupačnije.

Feuerberg Resort

Ovaj mjesec posebno je popularan za studente s obzirom da tek sada nastupa njihovih pet minuta odmora nakon ispitnih rokova, ali oni će se zbog cijene i zabave odlučiti za jedno od popularnih francuskih skijališta, dok grupice prijatelja ili poslovnih partnera često potraže odmor od poslovnih obveza na bližim austrijskim skijalištima uz druženje i opuštanje u wellness oazama.

Međutim, ako ste željni sunca i planinskog zraka predlažemo da povedete obitelj na vikend skijanje ili tjedan dana odmora u austrijskim Alpama. Iskoristite posebne pogodnosti koje pružaju obiteljski hotel Feuerberg Mountain Resort – Spirit & Spa na skijalištu Gerlitzen i Gradonna Mountain Resort Châlets & Hotel na skijalištu Kals.

Feuerberg Resort

Skijalište Gerlitzen – odmor za cijelu obitelj – 250 km od Zagreba

Samo nekoliko kilometara od Villacha smjestilo se ovo osunčano skijalište koje oblikom podsjeća na mali Kronplatz s obzirom da se s vrhunca staze s 1911 metara nadmorske visine spuštaju na sve strane svijeta i pruža se prekrasan pogled na Austriju, Italiju i Sloveniju. Skijalište ima oko 50-tak kilometara uređenih staza od plavih do crvenih i vrlo dobro uređenih područja za učenje skijanja. Ponuda restorana na skijaškim stazama je vrlo raznolika pa će svatko pronaći osunčani kutak za podnevni odmor.

Feuerberg Resort

Feuerberg Mountain Resort Spirit & Spa hotel je za sve generacije, a posebno za obitelji s djecom nudi smještaj u hotelskim sobama ili suitevima i apartmanima koji su smješteni u kućama 3-5 minuta hoda od hotela, ali se mogu koristiti svi sadržaji koje pruža hotel. Za veću udobnost ovisno o raspoloživosti preporučujemo rezervaciju soba i apartmana koji su 2012. potpuno obnovljeni.

Feuerberg Resort

Razveselite vaše mališane i povedite ih na snijeg u Feuerberg Mountain Resort Spirit & Spa od 22. do 29. ožujka. Uz dvije odrasle osobe za dijete od 3-5 godina uključena je u cijenu i škola skijanja, najam skija, pancerica i štapova i ski karta. Za potpuni odmor mamama preporučujemo četverodnevni paket joge i plesa ili relaksirajuće trenutke u mirnoj wellness zoni za starije od 14. godina uz masaže, plivanje u jednom od 4 bazena ili opuštanje u raznovrsnim saunama. Starijoj djeci je na raspolaganju i igraonica sa stolnim tenisom, stolnim nogometom i raznim zabavnim igrama.

Feuerberg Resort

Skijalište Kals – Matrei – skijanje s pogledom na Grossglockner – 370 km udaljeno od Zagreba

U posljednjih nekoliko godina našim skijašima postaje sve popularnija skijaška regija istočnog Tirola, Grossklockner Resort Kals-Matrei. Ako krećete na put iz Zagreba najbolje je preko Ljubljane kroz Karavanke, pa preko Spittala do Lienza i Matreia i Kalsa. A ako krećete iz Rijeke kraći put je preko Udina, Tolmezza do Oberdrauburga, pa do Matreia i Kalsa.

Gradonna Resort

Ovo skijaško područje smješteno je na nadmorskoj visini od 925 do 2621 metra, obiluje suncem i snijegom pa ne čudi što sezona traje do studenog do travnja. Staze su prilagođene za sve razine skijaša od plavih za početnike do crnih za iskusne skijaše, a za ljubitelje sanjkanja uređena je staza koja je i noću osvijetljena. Idilično mjesto Kals smješteno je na 1324 metra nadmorske visine i pogodniji je za obitelji s djecom ili početnicima, nego Matrei.

Gradonna Resort

Preporučujemo smještaj u novijem hotelu Gradonna Mountain Resort Châlets & Hotel s četiri zvjezdice, izgrađenom 2012. godine u modernom alpskom stilu koji gostima nudi odmor u sobama, apartmanima ili planinskim kućama (chalets) s čak 4 spavaće sobe. Svaka kućica ima vlastiti mali spa sa saunom, a prostrani wellness na 3000 četvornih metara u sklopu hotela opuštajuća je oaza nakon cjelodnevnog uživanja na snijegu. Velika prednost ovog hotela je lokacija na samom skijalištu i usluge koje nudi od najma skija, prodaje skijaških karata, uređenog skijaškog područja za početnike i smještaj u prekrasnom prirodnom okruženju nacionalnog parka Hohe Tauren. Iskoristite poseban popust na smještaj od 15. do 28. ožujka, a na put možete povesti i kućnog ljubimca!

Gradonna Resort

Feuerberg Resort

Za sve upite o paketima skijanja i drugim putovanjima posjetite stranicu agencije Travels in Style.

Tekst: Maja Serdar, Travels in Style
Foto: Feuerberg Mountain Resort, Gradonna Mountain Resort Châlets

Komentari