S lanternama kreirajte savršenu večernju atmosferu

lanterne2

S toplijim danima koji su, nadamo se, iza ugla, dolaze i druženja na otvorenom – u vrtu, na balkonu, terasi, prirodi…, a najbolja atmosferičnost postiže se upravo svjećicama u lanternama. Nježno, treperavo svjetlo koje bacaju na okolinu, čini ih idealnim rekvizitom čim padne mrak jer ne zahtijevaju previše logistike, a prenosivi su gdje god krenuli (za razliku od lampica kojima je ipak potrebno osigurati struju). Sve što je potrebno pripremiti su svijeće ili lučice, upaljač ili šibice.

lanterne1

Posebno su efektne kada dolaze u većem broju, bez obzira vješate li ih na obližnja stabla ili strateški raspoređujete po površini terase. Ukomponirate li ih s dekicama i ukrasnim jastučićima, pokojom visećom ležaljkom i hrpom dobre energije, dobit ćete romantičnu opuštajuću atmosferu bez obzira jeste li sami ili s društvom.

Ove su sezone posebno popularne lanterne orijentalnog štiha koje će izvrsno izgledati čim u njih ubacite svjećicu jer će svjetlost uokolo raspršiti u zanimljivim uzorcima. Na izbor imate stolne modele, one s kukicama za vješanje, sa staklom itd. Odabrali smo 15 modela različitih stilova koji će vas inspirirati na vlastite ideje, pogledajte ih u galeriji u nastavku.

Foto: H&M Home

Komentari