Kupaći kostim prema obliku tijela

Bili mi spremni na to ili ne, vrijeme da uskočimo u kupaće kostime samo što nije stiglo. Prije no što se odlučimo na kupnju kupaćeg kostima koji slijedi najnovije trendove, trebamo uzeti u obzir oblik našeg tijela kako bismo naglasili ili sakrili ono što želimo. U nastavku pogledajte kako odabrati onaj u kojem ćete izgledati i osjećati se najbolje.

oblici

Ako je oblik vašeg tijela najsličniji prvoj slici, odnosno kruškolikom obliku tijela, ono što želite je dobro izbalansirati proporcije. Izbjegavajte donje dijelove rezane ravno preko bokova jer će to samo privući pažnju na taj dio tijela. Pokušajte s gaćicama koje se vežu tankim trakicama. To će vam omogućiti da ih prilagodite svojim potrebama i neće privlačiti pažnju. Gornji dio neka bude nešto razigraniji – poigrajte se uzorcima i krojevima koji će pružiti kontrast donjem dijelu.

Ako ste se pronašli u drugoj slici, jarke boje, veliki uzorci, volani i našiveni ukrasi najbolje će vam pristajati. Nešto mani donji dijelovi koji se vežu sa strane vašoj će figuri dodati obline, a oni s lepršavim volančićima stvorit će volumen. Krupni uzorci i našiveni ukrasi izgledat će ženstveno, a u isto vrijeme neće biti prenapadni. Monokini s izrezanim stranama pružit će vam iluziju užeg struka.

Za treći oblik tijela vrijedi potpuno suprotno od onog za prvi. Gornji dio neka bude jednostavniji i neka se veže oko vrata. Izbjegavajte gornje dijelove u obliku trake jer oni vizualno proširuju. Za donji dio odaberite neko koji se sa strane veže u voluminoznu mašnu jer će takav oblik odati iluziju širine.

One s tijelom oblika pješčanog sata neka isprobaju trend jednodijelnih kupaćih kostima. Jarke boje lijepo će im stajati, a ako žele dodatno naglasiti struk, neka jednodijelni kostimi sa strane imaju izreze, nabore ili uzorke. Ako preferirate dvodijelne, neka gornji i donji dio stavljaju jednaki naglasak kako bi vaša figura bila izbalansirana.

Na sreću onih koje su se pronašle u posljednjoj slici, ovosezonski trend kupaćih kostima visokog struka najbolje će stajati upravo njima jer će pokriti najveće nedostatke. Ako se odlučite za jednodijelni, oni s naborima lijepo će definirati vaš oblik. Kupaći kostim koji se skuplja u sredini ili na strani suzit će vaš struk i imitirati oblik pješčanog sata.

Ako još uvijek niste sigurni kakav kupaći kostim odabrati, vodite se sljedećim jednostavnim pravilom: tamne boje odaberite za dijelove koje želite vizualno smanjiti ili skratiti, a jarke za one koje želite naglasiti. Ako želite dodati volumen, posegnite za kostimima s volanima, resicama ili drugim prozračnim detaljima.

Foto: Calzedonia

Komentari