U kuhaoni u rujnu možete naučiti sve o vinu, tjestenini i latino street foodu

kuhaonarujan3

I vi ovog rujna u kuhaoni možete istraživati pripremu slasnih tjestenina i umaka, svinjetine različitim tehnikama kuhanja, soufflea i semifredda. U rujnu počinje i vinska škola s vrhunskim sommelierom Aleksandrom Noršićem. Vinska abeceda je prva od tri radionice u kojoj ćete puno naučiti o proizvodnji i kategorizaciji vina te osnovama čitanja etikete.

U dvije proširene subotnje radionice naučit ćete pripremati kruh i peciva uz pomoć prirodno uzgojenog kvasca te upoznati pripremu malih zalogaja iz latino kuhinja u društvu naših novih predavača, Bojane Bukvić i Marija Mihelja, chefova street food restorana Mundoaka.

08.09.2016. (četvrtak)
Slasna tjestenina – Predavač: Ivan Milas
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Izrada domaće tjestenine tehnika je s kojom mnogi nisu upoznati pa ćete na ovoj radionici uz Ivana Milasa imati priliku naučiti kako pripremiti raviole punjene skutom i smokvama s umakom od tikvica i rajčica, crne tagliatelle u umaku od lososa, vodke i timijana, te gyoze s nadjevom od svinjetine i povrća s umakom od soje i mirina.
Cijena radionice: 400,00 kn (PDV uključen)

13.09.2016. (utorak)
Vinska abeceda – Predavač: Aleksandar Noršić
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Kako i sam naziv radionice govori bavimo se počecima. Procesom nastanka vina i kako ona utječe na cijenu vina, zatim podjelama vina kao i istinama i zabludama oko klasifikacije vina. Kušat ćete po jedno vino iz sljedećih kategorija: pjenušavo, bijelo suho, rose suho, crveno suho, poluslatko i slatko. Uz njih će biti posluženi i mali zalogaji, kako bi imali izvrsnu podlogu za kušanje i diskusiju.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

kuhaonarujan2

15.09.2016. (četvrtak)
Svinjetina na tanjuru – Predavač: Ivan Milas
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Svinjetina je čest odabir na tanjuru gurmana, a na koje sve načine možete pripremiti ovu namirnicu naučit će vas Ivan Milas. Na radionici ćete uz primjenu različitih kulinarskih tehnika pripremiti sporo pečeni svinjski but s mediteranskim travama, sous-vide pečena svinjska rebra, svinjski file u woku, te pečeni lungić mariniran u salsi verde.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

17.09.2016. (subota)
Kruh i peciva sa starterom – Predavač: Bojana Bukvić
Trajanje radionice: 10.00 – 14.00 sati
Kada se pomiješa brašno i voda kvasac koji se prirodno nalazi u brašnu počinje proces fermentacije. U nekoliko dana dobiva se starter kultura koja se onda može koristiti u pripremi pekarskih delicija. Na ovoj radionici, pomoću startera, pripremat ćete kruh sa sjemenkama, brioš štrucu, grisine i američke palačinke. Za degustaciju će kruh i peciva biti posluženi s nekoliko zanimljivih namaza.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

kuhaonarujan4

20.09.2016. (utorak)
Toplo-hladne slastice – Predavač: Bojana Bukvić
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Rafinirane tople i hladne slastice teme su ove radionice. Uživat ćete u tehnikama pripreme i okusima soufflea od tamne čokolade i rogača, uz pečene smokve sa začinima i sirupa od jabučnog octa, semifredda od bijele čokolade s narančom, hrskave čokoladne zemlje s komadićima karamelizirane bijele čokolade, bademima, lješnjacima i maslinovim uljem te tart tatina s kruškama i jabukama od domaćeg lisnatog tijesta.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

24.09.2016. (subota)
Latino street food – Predavač: Mario Mihelj
Trajanje radionice: 10.00 – 14.00 sati
Mala jela koja se pripremaju na ulicama, tržnicama ili sajmovima tzv. street food ima sve više poklonika kod nas, pa ćete ovaj puta uživati u njegovim latino okusima. Pripremat ćete peruanski ceviche od brancina, marinadu od agruma, kremu od svježih rajčica, venezuelanske arepa pogačice od bijelog kukuruza punjene sporo kuhanom svinjskom potrbušinom sa salsom od avokada, rajčice i luka i prženi plantan te španjolske empanade punjene brokulom i sirom s jogurt menta čili dipom. Bolju pozivnicu ne treba više tražiti stoga – pridružite se.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

kuhaonarujan1

Ukoliko imate interesa za dvije radionice ili želite s nekim doći u paru Kuhaona nudi popust u iznosu 10%. Također, unutar svog programa vjernosti, Kuhaona vam za tri dolaska na radionice četvrtu poklanja. Kuhaona radionicu možete nekome i pokloniti, a više o svemu doznajte na službenim stranicama.

Foto: Shutterstock

Komentari