Kuhaona radionice u blagdanskom duhu

kuhaona-prosinac-2

Kako i priliči zadnjem mjesecu u godini – sve radionice u prosincu u Kuhaoni su u znaku predstojećih blagdana. Ovog ćete mjeseca pronaći pregršt ideja kako ukrasiti, zamirisati i promijeniti vaš uobičajeni blagdanski stol i ugođaj.

Roditelji se mogu pridružiti s malim budućim kulinarskim istraživačima na dječjoj radionici izrade božićnih ukrasa, uživajte u izradi medenih kućica, obogatite svoj stol novim idejama za tradicionalan ili moderan blagdanski jelovnik te poslužite neke od svjetski poznatih slatkih božićnih kruhova.

kuhaona-prosinac-1

Teme radionica

03.12.2016. (subota)
Dječji božićni ukrasi – Predavač: Dejan Huzjak
Trajanje radionice: 10.00 – 13.00 sati
Roditelji i djeca na ovoj će radionici, zajedničkim snagama, uz pomoć pastry chefa Dejana Huzjaka pripremati jestive božićne ukrase. Božićnu jelku od rižinih pahuljica, ukrase za božićnu jelku od gingerbread tijesta koji se ukrašavaju ticino masom, frostingom i različitim dodatnim ukrasima, te prhke staklene kolačiće. Blagdanski mjesec može započeti. 🙂
Cijena radionice: 200,00 kn (PDV uključen)

06.12.2016. (utorak)
Moderan božićni jelovnik – Predavač: Marina Sanguinetti
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Vječna dilema. Poslužiti tradicionalan ili malo drugačiji moderniji božićni jelovnik? Mi vam nudimo da s Marinom naučite pripremati maštovita i okusno zanimljiva jela za vaš svečani stol. Tu će se naći juha od kestena i gljiva, losos nadjeven šparogama u umaku od limuna, pačja prsa s kruškama i souffle panettone. Tko ovome može odoljeti? Stoga nam se pridružite.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

kuhaona-prosinac-4

08.12.2016. (četvrtak)
Hrvatsko-japanski fusion – Predavač: Ivan Milas
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
U Kuhaoni volimo isprobavati nove okuse i kombinacije. Tako smo zajedno s Ivanom Milasom napravili temu u kojoj spajamo hrvatske tradicionalne recepte s japanskim namirnicama i tehnikama pripreme. Na jelovniku su dim sum sa čvarcima, sarma s kineskim kupusom, pureći file u panko tempuri i marinirane srdele u sakeu i mirinu. Svakako kulinarska pozivnica koja se ne propušta.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

13.12.2016. (utorak)
Slatki kruh s mirisom blagdana – Predavač: Marijana Zlomislić
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Slatki kruhovi su dio tradicije proslave Božića u pojedinim zemljama. Visoki, poput vrhova Alpa, obučen šećerom u prahu je talijanski Pandoro, dok je njemački Stollen preklopljen i bogat kandiranim voćem, bademima i začinima. Jednostavan i ukusan francuski Pain d’épices od raženog brašna i meda ili pak okrugli španjolski Rosca de reyes bogato ukrašen kandiranim voćem koji se tradicionalno poslužuje na blagdan Tri kralja. Sve njih imat ćete priliku naučiti pripremati i kušati u ovoj mirisnoj Kuhaona radionici.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

kuhaona-prosinac-3

15.12.2016. (četvrtak)
Medene kućice – Predavač: Bojana Bukvić
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Okus meda i mirisi začina poput cimeta, anisa, klinčića i muškatnog oraščića su u zraku. Stoga spajamo slastičarske tehnike i maštu u obliku radionice na kojoj ćete izraditi svoju medenu božićnu kućicu. Razveselite svoje ukućane posebnim božićnim ukrasom uz pomoć pastry chefa Bojane Bukvić. P.S. Pripremamo i talijanske cantuccine. 🙂
Redovna cijena radionice: 400,00 kn (PDV uključen)

20.12.2016. (utorak)
Riblji blagdanski specijaliteti – Predavač: Lovro Smetiško
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Božićni blagdani su podsjetnik na tradiciju. Ali ove godine probajte za Badnjak iznenaditi obitelj i goste nekim novim ribljim jelima uz pomoć našeg novog predavača Lovre Smetiška, koji je kulinarski zanat brusio na prestižnoj kulinarskoj školi “Cordon bleu” u Londonu. Na jelovniku će se naći riblja juha, riba u soli, poširani list u mlijeku i bisque linguini s kozicama.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

kuhaona-prosinac-naslovna

Ukoliko imate interesa za dvije radionice ili želite s nekim doći u paru Kuhaona nudi popust u iznosu 10%. Također, unutar svog programa vjernosti, Kuhaona vam za tri dolaska na radionice četvrtu poklanja. Kuhaona radionicu možete nekome i pokloniti, a više o svemu doznajte na službenim stranicama Kuhaone.

Foto: Creative Commons

Komentari