Kroštula: delikatesni zalogaji u Preradovićevoj

krostula1

Iako je koncept deli trgovina i pekarnica popularan već duže vrijeme, kod nas je zaživio tek prije nekoliko godina. Ako volite ovakve tipove brzih zalogaja, koji nude kvalitetnu hranu i delicije u kojima možete uživati odmah ili ih ponijeti doma svojim bližnjima, simpatičan prostor u Preradovićevoj 1 u Zagrebu je mjesto za vas.

Kroštula je obiteljska pekarnica čija tradicija traje već više od 20 godina, a nastala je kao spoj svakodnevnih rituala baka, majki, teti i ljubitelja Mediterana i njihove prehrane. Izvorno dolazi iz mjesta Pakoštane u blizini Zadra, u samom su Zadru i okolici otvorili već nekoliko lokala, a ovog vikenda svoje ručno rađene proizvode i domaće delicije Kroštula predstavlja i u Zagrebu. Slastice, kolači, granola, zdravi doručak, prirodne namirnice, torte, drniški pršut samo su neke delicija od koje ćete moći probati na ovoj adresi već od subote.

krostula6

Iz Kroštule kažu kako im je želja bila pronaći prostor na dobroj i frekventnoj lokaciji kako bi mogli predstaviti svoje nove proizvode u najboljem svjetlu. Specifičnost ove prodavaonice biti će ponuda hrane prilagođena cjelodnevnim potrebama, s naglaskom na zdrave užine i zalogaje koji se mogu konzumirati u prostoru, na terasi ili preuzeti za van. Ubrzo nakon otvaranja pokrenut će i dostavu marendi bickilima po užem centru grada.

“Svakako bi željeli staviti naglasak na naše Granole, koje su zapravo hrskavi domaći muesli, sastavljeni samo od zobenih pahuljica, badema, lješnjaka, bundevinih i suncokretovih sjemenki s dodacima sezonskog voća poput borovnica, malina, jagoda ili kiwija. Uz njih posjetitelji će moći uživati i u takozvanom radničkom doručku u kojem se dobije kuhano jaje, prema želji meko ili tvrdo te tanjurić sa šunkom, sirom, domaćim džemom i našim kruhom. Tu su još i naši kroasani izrađeni isključivo s maslacem (bez margarina) uz koje se može naručiti i namaz po želji poput domaćeg džema ili Nutelle.” govore nam iz Kroštule.

krostula4

Sendviči će biti isključivo od kvalitetnih sirovina poput drniškog pršuta, domaće divljači ili talijanske mortadelle. Vegetarijanci i vegani također će moći uživati u raznim sendvičima, a u ponudi će biti i bezglutenskih varijanti.

“Posebno smo ponosni na našu liniju proizvoda ‘KRUH. – Brašno, voda, sol, kvasac’ u koju ulaze samo naši kruhovi pripravljeni od najjednostavnijih sirovina od kojih se kruh radi, bez upotrebe aditiva. Važno je naglasiti da se neki od kruhova spravljaju i po 2 dana kako bi polaganom fermentacijom dobili najbolji mogući okus i kvalitetu. U asortiman smo uključili i Katine proizvode bez glutena te Majin kruh od divljeg kvasca za koje smo smatrali da su izuzetno kvalitetni te da mogu dobro upotpuniti našu ponudu.” otkrivaju iz Kroštule.

Sigurni smo kako će Kroštula postati nova omiljena gastro adresa Zagrepčana i svih ljubitelja zdravih i domaćih delicija.

krostula2

krostula3

krostula5

Komentari