Kreativni ljetni program za djecu u MSU-u

Ukroćivanje zmajeva, otkrivanje tajni muzejske forenzike, mozgalice, crtanje karikatura, animirani filmovi, čitanje bajki i priča iz cijeloga svijeta i žongliranje samo su dio programa za djecu i mlade koje narednih ljetnih dana nudi Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu.

radionice naslovna

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, Udruga ARTemida i Zbirka Richter MSU-a pozivaju djecu od 10 do 13 godina na posljednje druženje s Ludom sovom! Riječ je o radionicama na kojima se čitaju bajke i priče iz cijeloga svijeta, kreativno se izražava različitim slikarskim tehnikama, istražuju se zvukovne mogućnosti i oblikuju kratke radijske forme. Literarno putovanje svijetom završava radionicom i cjelodnevnim druženjem na temu ‘Zagrebačke priče i legende’. Obzirom da je broj polaznika ograničen, obavezne su prijave do 11. lipnja na e-mail adresu ivana.market@gmail.com. Radionica je besplatna.

dječje radionice 3a

Program kreativnih radionica uz izložbu Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse donosi radionicu ‘Ukroti zmaja’. Prije stotinjak godina, početkom svake jeseni, na Bauhaus školi profesori, studenti, školarci i djeca izrađivali su zmajeve s kojima su hodali kroz grad Weimar, u kojem se isprva nalazila ta škola. Penjali su se zatim na vrh brda gdje su održavali natjecanja u zmajarenju. Time su htjeli pokazati kakva je to slobodoumna umjetnička škola, te kako i festivali zmajeva i glazba i ples spadaju u nove oblike učenja o umjetnosti. Nakon razgledavanja izložbe o Bauhausu, uz pomoć vrsnih zmajara, Snježane i Žarka, u Školici će djeca izraditi zmajeve, pokušati ih ukrotiti, a zatim ih puštati na slobodu s obližnje livade iza MSU-a. Broj mjesta u radionici je ograničen, obavezne su prijave na eduakcija@msu.hr najkasnije do petka 12.6.2015. Radionica je besplatna.

kites flying

Muzej suvremene umjetnosti prvi put ovoga ljeta organizira edukativno-rekreativni program za osnovnoškolce. Ljetni kamp @ MSU pilot projekt je kojim muzej želi dio ljetnih školskih praznika ispuniti edukativnim i zabavnim sadržajima, nahraniti tijelo i dušu školaraca. Pedagoški odjel osmislio je program ljetnog kampa, namijenjenog osnovnoškolcima koji su podijeljeni u dvije dobne skupine: od 7 do 11 i od 12 do 15 godina. Program počinje u ponedjeljak, 6. srpnja i traje do petka, 10. srpnja.

karikatura

Svakoga dana je druženje od 9 do 16 sati na likovnim i tematskim radionicama, sportskim aktivnostima, interaktivnim vodstvima i društvenim igrama. Organizirane su slikarske i kiparske radionice, crtanje karikature i stripa, tajne muzejske forenzike, mala škola parkoura, capoeire i stolnog tenisa, izrada mobila i land art vrtlarstvo. Sve detaljne informacije o sadržaju kampa, cijeni, terminima i prijavama saznajte na msuljetnikamp.com.

U filmskoj nedjelji 14. lipnja u kinu Metropolis prikazuju se animirani filmovi za djecu ‘Sedmi patuljak’ u 16 i 30 sati i ‘Zvonko sa zvonika’ iz serija o Profesoru Baltazaru u 17 i 30 sati. Ulaz na obje projekcije je slobodan!

Foto: Shutterstock

Komentari