Kreativne radionice za djecu

Učenje kod djece je brže i lakše ako je potpomognuto s kreativnim i zabavnim pomagalima. Najčešće se učitelji i odgajatelji koriste likovnim priborom i lutkama kako bi približili i lakše objasnili možda nezgodnu temu. Često komuniciraju s djecom pomoću lutke zbog utiska koji lutka ostavlja, tj preuzima autoritet onoga tko s njom upravlja. Ovakve kreativne radionice potiču improvizaciju kod djece jer tekst, zvuk, sliku i radnju osmišljavaju spontano.

dječje radionice 1a

Povodom Međunarodnog dana lutkarstva, Teatar Puna kuća i Pedagoški odjel Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu pozivaju vas na „Priču izvan okvira slike“. Izvest će priču koja počinje u okviru jedne slike i nastavlja se izvan nje. Pretvara li se slika u nešto drugo? Ili se priča pretvara u sliku? Kako biste otkrili što se dogodilo sa slikom i pričom pozivamo vas na uzbudljivu scensko – likovnu avanturu. Priču će izvoditi Svetlana Patafta i Krešimir Fijačko.Nakon priče slijedi lutkarska radionica na kojoj će se izrađivati lutke inspirirane onim što se doživjelo u stalnom postavu Muzeja. Radionica je namjenjena djeci uzrasta od 4 do 10 godina. Materijal i pribor su osigurani. Zbog ograničenog broja polaznika, potrebne su prijave na eduakcija@msu.hr prijave su otvorene do petka, 20.3. 2015.

dječje radionice 2a

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, Udruga ARTemida i Zbirka Richter MSU-a u Zagrebu najavljuju besplatne kreativne radionice za djecu od 10 do 13 godina. Riječ je o ciklusu od 6 radionica na kojima će se čitati bajke i priče iz cijeloga svijeta, kreativno se izražavati različitim slikarskim tehnikama, istraživati zvukovne mogućnosti i oblikovati kratke radijske forme. Prvu radionicu 21.ožujka od 10 do 13 sati počinje pričom iz aboridžinske Australije. Nakon priče iz Australije slijede radionice s pričama sa drugih kontinenata. Svaka radionica je zasebna cjelina i moguće je sudjelovanje na pojedinačnim radionicama. Sva pitanja i obavezne prijave na email adresu ivana.market@gmail.com.

dječje radionice 3a

Ove subote vas Lauba – kuća za ljude i umjetnost u Zagrebu pozivaju na još jednu Laubicu – kreativnu likovnu radionicu. Laubice su besplatne i jednosatne, a održat će se s početkom u 12.00 i u 15.00 sati. Radionica je prikladna za djecu od 6 do 12 godina, a mlađa djeca mogu sudjelovati uz prisustvo roditelja. Prošle subote izađivao se katalog izložbe sastavljen od dječjih crteža, dok se ovaj put izrađuje slikovnica temeljena na likovima iz mašte i iz Laubinog postava. radionica je besplatna, materijal je osiguran i prijave nisu potrebne. Jedino što trebate jest odlučiti se s djetetom provesti vrijeme u poticajnoj kreativnoj atmosferi.

Ilustracija

Još jedna zanimljiva radionica održava se u ovu subotu u Hrvatskom dizajnerskom društvu u Zagrebu. U 9 sati počinje radionica Priča u ilustraciji koju će voditi vizualna umjetnica Ena Jurov. Polaznici će se na radionici upoznati s pojmom ilustracije i vidjeti kako ona ne mora biti samo jednostavno odgovaranje na postojeću priču, već kako kroz nju možemo ispričati i vlastitu novu priču. Krenuti će se od razrade ideje, preko skiciranja do gotovog crteža ili kratkog stripa. Cilj radionice je osloboditi maštu i omogućiti stvaranje novih i neočekivanih priča različitim materijalima i u raznim formatima. Voditeljica radionice, umjetnica Ena Jurov, bavi se vizualnom komunikacijom, kroz crtež, strip i grafički dizajn. Završila je preddiplomski studij dizajna vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu, te Illustration and Visual Storytelling Summer Residency na School of Visual Arts u New Yorku, a trenutno studira na Masteru iz Storytellinga na Konstfacku u Stockholmu. Kotizacija za radionicu je 50HRK i namijenjena je djeci od 4. do 8. razreda osnovne škole. Prijave na radionicu primaju se zaključno s 20. ožujkom do 15 sati na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Komentari