Kreativna subota: ojoMAGico

Iza umjetničkog imena i brenda ojoMAGico krije se Jadranka Lacković, mlada umjetnica sa specifičnim senzibilitetom. Iako živi i radi u Rijeci, njezini radovi nalaze svoje obožavatelje diljem Hrvatske, no i šire! Isprva nas je privukao specifičan način crtanja, ilustriranja njezinih radova… jako nas podsjeća na ornamentalnost perioda Secesije te se uočavaju i jasni utjecaji hrvatskih, turskih i istočnjačkih – arapskih etnografskih motiva.

ojo post 1

ojo post 2

Jadranka mnoge predmete oslikava svojim ilustracijama tako da one žive i dolaze do promatrača putem nakita, uporabnih predmeta kao što su jastuci, tote torbe, keramički setovi za kavu ili čaj i sl. Kako nastaju njezine najpoznatije mandale koje koristi kao osnovni motiv nakita možete vidjeti niže:

ojo post 9

ojo post 8

Linije su joj i debele i tanke, široke i uske, zaobljene i ravne, no ono što dominira njezinim radom jest – linija. Jadranka je prvenstveno ilustratorica, no jednako je uspješna i u kreiranju nakita. Njezin nakin također slijedi taj njezin senzibilitet linije i ne odstupa od već postignutog izraza u ilustraciji. Jadranka ne radi serijski, kao i prema svojim ilustracijama i prema nakitu i ostalim predmetima pristupa kao prema umjetničkom djelu – svaki komad je unikatan sa svojim posebnim vizualom i ukrasom.

ojo post 4

ojo post 3

Osim ilustracije i nakita, Jadranka slika murale i kreira mozaike. Za više informacija o njezinom radu te detalja kako ih kupiti i sl. posjetite njezinu web stranicu ojomagico.carbonmade.com i pratite njezine aktivnosti na Facebooku.

ojo post 12

ojo post 10

ojo post 14

ojo post 13

Foto: Facebook, ojoMAGico

Komentari