Kreativna subota: Love My Space

Brend Love MY SPACE nastao je kao kombinacija ljubavi prema dizajnu i potrebe za lijepim dekorativnim detaljima za uređenje sobice blizanki Nikoline Kamalić. Nikolina je htjela sobu svojih djevojčica dekorirati predmetima koji nisu proizvod velikih trgovačkih lanaca i masovne proizvodnje.

love my space 0

love my space 1

Počela je sa Sheepy kolekcijom veselih dekorativnih ovčica izrađenih od drva i creske vune u raznim bojama (kako je suprug sa Lošinja dugo je slušala priče kako postoji problem zbrinjavanja viška vune koje ima u izobilju te je odlučila napraviti nešto upravo s tom vunom…).

love my space 2

love my space 3

Nakon njih počela je malo po malo sakupljati ideje i izrađivati ostale stvarčice… Sve što radi u stilu je skandinavskog dizajna s naglaskom na prirodne materjale, jednostavnost i funkcionalnost što je i obilježje tog stila… Preferira monokromatske dječje sobice, u crno-bijelim tonovima, što je i glavna karakteristika ‘nordic’ dizajna.

love my space 4

love my space 5

Tako su trenutno u ponudi osim naravno Sheepy kolekcije ovčica, Teepee šatore i dvije kolekcije ukrasnih jastučića (oblačići i nordic kolekcija/crno-bijeli ručno oslikani), kolekcija papirnatih vreća koje su trenutno vrlo popularne kao ‘storage bags’ za držanje npr. igračaka i robe. Izrađene su od vrlo čvrstog industrijskog troslojnog papira.

love my space 6

Popularne su i njezine ‘indoor’ ljuljacke, tepisi od vunenih pom -pona i zidne dekorcije. Od zidnih dekoracija u ponudi su zidne naljepnice od mat vinyla u obliku malih točkica, oblačića i trokutića koji su veliki hit u skandinavskim interijerima. Naljepnice mogu biti u cijeloj paleti boja. Naša preporuka je koristiti ih na samo jednom zidu sobe ili čak dijelu zida npr. iznad pisaćeg stola ili u kutku za čitanje jer se tako estetski i funkcionalno prostor podijeli.

love my space 7

Također, što se boja tiče ukoliko su zidovi bijeli, najbolje je koristiti crne naljepnice čime se stvara bijelo-crna pozadina koja je savršena podloga za dodavanje boja u prostor pomoću raznih detalja. Prekrasne su kombinacije sivog zida i pastelno roza ili bijelih naljepnica. Prednost naljepnica je što se vrlo lako lijepe na zid i skidaju bez oštećenja podloge, tako da se izgled sobe/zida može svako malo lako mijenjati.

love my space 8

love my space 9

Love my Space također predlaže i kutije/police koje se mogu poput slika objesiti na zid ili jednostavno posložiti na pod jednu na drugu nekoliko njih. Od rujna ove godine u ponudi će biti i kućice/police u tri pastelne boje. I kutije i kućice služe poput polica u kojima se mogu izložiti knjige i slikovnice, plišne igračke ili čak zalijepiti neki dragi citat ili print. Girlande od pom-pona dolaze u raznim veselim kombinacijama boja koje se mogu objesiti na zid, omotati oko slika, kućica/polica, uzglavlja kreveta i sl. One unose dozu radosti i boje u svaki interijer!

love my space 10

love my space 11

Od zidnih dekoracija tu su još raznoliki zidni printevi, opet sa naglaskom na crno-bijele kombinacije i oblačići koje izrađuje od mekog filca u nekoliko boja. Oblačići su vrlo lagani i lijepe se na zid. U dječjim interijerima nije potrebno uvijek uramljivati slike i printove, već ih jednostvno zalijepite za zid pomoću vrlo popularnih washi traka koje mogu biti u raznim bojama i dezenima.

love my space 12

love my space 13

Nikolina svojim brendom Love my Space želi omogućiti roditeljima, osobito onima koji drže do lijepih interijera, da i sobice njihove djece budu uređene sa stilom. No, da na kraju i sama djeca u njima uživaju, maštaju i budu kreativna…

love my space 14

love my space 15

love my space 16

Foto: Love my Space

Komentari

1 Response