Kreativci u kuhinji: Slaven Kosanović Lunar

lunar post 1

U ožujku smo kuhali sa iznimno svestranim zagrebačkim umjetnikom, Slavenom Kosanovićem, češće poznatijem po svom umjetničkom imenu – Lunar.

Lunar post 2

Iako je snimanje bilo ranije ujutro (da umjetnici često nisu baš jutarnji tipovi, pokazalo se i kod Lunara) dobrog raspoloženja nije nedostajalo! Uvijek dobro raspoložen, nasmijan i spreman na zezanciju pretvorio je kuhanje i naš radni zadatak u dobru zabavu. Nakon što već godinama (neki i desetljećima) promatramo što sve radi, stvara, kako svoj rad na izuzetno maštoviti način razvija na ulicama, u galerijama, muzejima, za dobrotvorne svrhe, odlučili smo testirati njegovu kreativnost i u kuhinji Kuhaone – što je Lunar objeručke prihvatio!

020_Lunar

U suradnji s Intersparom nastalo je jednako toliko maštovito, a brzo jelo, odličan izbor za večeru ‘na brzinu’, posebno ako imate nenadane goste, prijatelje koji vole ‘banuti’ ili vam se jede obrok za čiju pripremo treba skoro onoliko vremena koliko treba tjestenini da se skuha.

019_Lunar

BRZA TJESTENINA SA SLANINOM I TIKVICAMA

maslinovo ulje
sol
papar
origano
1 ljubičasti luk
2 tikvice
slanina
pakiranje spaghetta
vrhnje za kuhanje
parmezan

005_Lunar

007_Lunar

NAČIN PRIPREME

Prvo sitno nasjeckajte luk, dok tikvice i slaninu narežite na komade slične veličine, preporučujemo na tanke komadiće. Otvorite pakiranja vrhnja, parmezana i tjestenine. Upalite štednjak i na jedno kolo stavite tavu s uljem, a na drugu lonac s posoljenom vodom. I to je to od pripreme!

023_Lunar

022_Lunar

Nakon toga na maslinovom ulju desetak minuta popržite luk pa dodajte tanko narezanu slaninu. Začiniti sa solju, paprom i origanom (po želji dodati i dva ugnječena režnja češnjaka).

010_Lunar

014_Lunar

Paralelno dok se kratko krčka slanina, stavite kuhati tjesteninu, voda bi trebala do sada zavriti. Dodajte tikvice i kada one malo uvenu dodajte procjeđenu kuhanu tjesteninu. Na kraju zaliti s vrhnjem za kuhanje, pustite da provrije par minuta.

011_Lunar

029_Lunar

Posipajte parmezanom i dobar tek!

028_Lunar

Lunar maca 1

027_Lunar

Posebnu zahvalu upućujemo Kuhaoni (Opatovina 13) koja nam je omogućila korištenje svojih prostora i Intersparu koji nam je ustupio sve namirnice. Uživajte!

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari