Krav Maga – novi trend vježbanja za žene

Odabir pogodne vještine koju želite trenirati je prvi korak prema napretku i zadovoljstvu. Bitno je znati što želite od treninga. Želite li se samo dobro oznojiti i izgubiti puno kalorija ili možda želite naučiti neku novu zanimljivu vještinu?

kravmaga1

Krav Maga Safe & Fit program obuhvaća širi spektar različitih elemenata u treningu:

  • rad na kondiciji i jačanju tijela
  • rad s rekvizitima
  • vježbe u kojima se koristi težina vlastitog tijela
  • tehnike samoobrane

Zašto je neizbježan kondicijski dio treninga? Želite li naučiti efikasnu samoobranu i povećati si izglede u stvarnom svijetu, razvitak kondicije, koordinacije i snage je neizostavan element u napretku. Ako mislite da za učinkovitu samoobranu postoji čarobna formula od dva tri univerzalna pokreta, moram vas razočarati, u velikoj ste  zabludi. Potrebno je ipak malo više znoja, truda i napora.

kravmaga3

Kroz Krav Maga Safe & Fit program vježbanja žene stječu fizičku snagu i kondiciju, potrebne za samoobranu i  životnu svakodnevicu, ali i uz koordinacijske vježbe i vježbe oblikovanja dodatno grade svoje samopouzdanje osjećajući se i izgledajući dobro. Osim toga, žene se uče prepoznavanju signala opasnosti te izbjegavanju i obrani od najčešćih napada, tipičnih za nasilje nad ženama.

Glavni dijelovi treninga Krav Mage za djevojke su:

  • obrana od jednog ili više naoružanih i nenaoružanih napadača
  • obrana od pokušaja silovanja
  • obrana od pokušaja otmice
  • obrana od najčešćih udaraca, davljenja, hvatanja i obaranja na zemlju
  • tehnike štićenja treće osobe, odnosno vaših bližnjih

Osim samoobrane koju možete primijeniti konkretno na sebe, bit ćete spremne u potrebi obraniti i svoje prijateljice, prijatelje ili obitelj.

kravmaga2

Na treningu djevojke jačaju i oblikuju svoje tijelo, pomoću, u posljednje vrijeme sve popularnijeg kettlebella ili girje i izuzetnih rezultata koje pokazuje njihova upotreba. Neizostavan dio kondicijskog treninga čine vježbe s pilates lopotom, battle rope sustav treninga, medicinke, vijače i još mnogo toga.

Kroz 12 godina aktivnog bavljenja sportom, isprobala sam različite vrste treninga od borilačkih vještina, joge, trčanja, plivanja, tenisa, bicikliranja i još mnogo toga, ali jedino mi je Krav Maga dala sve elemente koji zadovoljavaju moje potrebe i preferencije kada je u pitanju rekreacija.

kravmaga4

Trening se održava na više lokacija, a meni se možete pridružiti u Krav Maga centar Sesvete, utorkom i četvrtkom od 19:00 do 20:00.

Tekst: Instruktorica Sara Grgić
Foto: Oysho, New Yorker

Komentari