Kraljevska gozba u Dubravkinom putu

vecerauvalugozba11

Večera u Valu restorana Dubravkin put zamišljena je kao tematski koncept za ograničen broj osoba (maksimalno 18) koja se u restoranu organizira jednom mjesečno, svaki put u drugačijem obliku, a koja se održava u izdvojenoj prostoriji restorana pod nazivom Val. Svaka #VeceraUValu ima svoju tematiku koja ostaje tajna do samog početka večere, a sve na večeri, od hrane, pića, scenografije, postave stola, pa čak i muzike je u skladu s odabranom temom večere.

vecerauvalugozba9

Mi smo posjetili prvu magičnu večeru o čemu smo pisali ovdje, a tema treće po redu Večere u Valu održane ovog četvrtka bila je ‘Gozba’. Goste je dočekao fantastično uređen interijer, koji je zahvaljujući Dubravki Dujmović i Martinu Pohlu atmosferu učinio kraljevski čarobnom – starinski svijećnjaci, vaze, srebrni pladnjevi, sve što je potrebno da dočara atmosferu gozbi u kakvima su uživali kraljevi…

vecerauvalugozba15

vecerauvalugozba10

Kulinarski tim na čelu s glavnom cheficom, Priskom Thuring i gostom kuharom Gregorijem Manuccijem te chefom slastičarne Robertom Bašićem, osmislio je slijedove jela prezentacijski inspiriranih kraljevskim gozbama koja su se uglavnom posluživala na srebrnim pladnjevima i u zdjelama, pića su se točila u kaleže, sve je bilo u duhu obilja, s naglaskom na divljač.

vecerauvalugozba12

Hranom su se gosti vratili u prošlost, mogli su osjetiti duh kraljevske gozbe u pravom smislu riječi (čak se nisu sramili jesti s rukama, kao u srednjem vijeku).

vecerauvalugozba1

Jela pod nazivima Hladni kralj, Pristupi toplo, Samljet će te ako kažeš nešto krivo, Ipak on nosi krunu, Samo se na sve slatko nasmiješi raspirivala su maštu.

vecerauvalugozba6

Ovako se točno priča odvijala na tanjurima:

Hladni kralj – galantina od patke, terrina od guske, pašteta od divlje svinje, janjeća jetra
Pristupi toplo – juha od hrena, francuska juha od luka, lovačka juha, govedska juha s poširanim prepeličjim jajima
Samljet će te ako kažeš nešto krivo – ragu od kunića, gulaš od vepra, blanket od vepra
Ipak on nosi krunu – kruna od vepra, bresato od vepra, wellington od vepra, punjeni but od vepra, punjene prepelice s tartufima
Samo se na sve slatko nasmiješi – kuglof, bread and butter pudding, mousse od čokolade, profiteroli, pita od jabuka, semifreddo od vanilije

vecerauvalugozba7

Hranu su upotpunila pomno odabrana vina koja su odabrali i pripremili voditelj restorana Marko Rundek i sommelier Tihomir Purišić. Jazzozo je glazbom pratio svaki slijed, naglašavajući dramatičnost ‘Gozbe’ puštajući Mozarta, Wagnera, Ravela, Vivaldija. Glazbena pozadina bila je jedan od bitnih dijelova atmosfere kojom je zaokruženo ovo kreativno i nadasve zanimljivo iskustvo.

vecerauvalugozba14

vecerauvalugozba8

Nova Večera u Valu održat će se u veljači, s potpuno drugačijom temom i scenografijom. Ako i vi želite prisustvovati jednoj ovakvoj gozbi pratite informacije na Facebook stranici restorana.

vecerauvalugozba2

vecerauvalugozba4

vecerauvalugozba5

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari