Najnoviji i najveći trend u konturiranju ove godine

JW Anderson bks Z RS17 1217

J. W. Anderson

Glavni i odgovorni ‘krivac’ za činjenicu da je u posljednjih nekoliko godina konturiranje postalo toliki trend u svijetu ljepote odaziva se na ime Mario Dedivanovic. Mario je možda najpoznatiji po tome da je osobni vizažist Kim Kardashian West, s kojom je ovu make up tehniku razradio do savršenstva, pa su upravo njegovi primjeri konturiranja na licu velike reality zvijezde obišli svijet i vrlo brzo su ih počele kopirati mnoge beauty blogerice i Instagram zvijezde. 2015. godine naglo je poraslo zanimanje za paletama za konturiranje, koje su bile jedan od najtraženijih make up proizvoda, što ne čudi jer se o ovoj tehnici priča kao o idealnom načinu igranja svijetlijim i tamnijim tonovima make upa kako bi se dobio efekt užeg i ‘mršavijeg’ lica.

No, svi oni tipični primjeri konturiranja, gdje su jako lako uočljive debele tamne crte na licu, postaju stvar prošlosti. U 2017. godini beauty scenom vlada jedan sasvim novi stil konturiranja, i to onaj koji teži mnogo mekšem, nježnijem i prirodnijem looku, bez jasno vidljivih prijelaza make upa. Možda ste primijetili da je pročišćeniji i make up look koji u zadnje vrijeme preferira Kim Kardashian West, djeluje osvježavajuće i svježe, a za to je zaslužna upravo nova tehnika konturiranja o kojoj pričamo. Minimalističke i reklo bi se elegantne konture zavladale su i modnim pistama, od revija Michaela Korsa do J.W. Andersona, a u prvi plan došla je prekrasna i blistava koža.

Kors bks V RF17 7831

Michael Kors

Kako ostvariti konturirani look o kojem svi sada pričaju? Uz ukupno pet trikova, od kojih je prvi onaj sasvim logičan, a tiče se lijepe i njegovane kože. Od njege sve započinje i želite li da ovaj konturirani look zbilja izgleda odlično, preduvjet je zdrava i sretna koža. Zatim ide podloga – make up stručnjaci slažu se oko toga kako je vrijeme da teškim podlogama koje u debelom sloju pokrivaju lice kažete do viđenja i u kozmetičku torbicu uvedete laganije i prozračne pudere koji će ujednačiti ten, prikriti manje nesavršenosti i dati vam toliko poželjan izgled kao rosom umivene kože. Laganija podloga ne znači da biste trebali preskočiti korektor, već upravo suprotno. Obavezno ga koristite kako biste postigli taj savršeni čisti dojam na koži. Ne muče li vas neke veće nepravilnosti, ponekad će prije konturiranja biti dovoljan i samo korektor, bez nanošenja pudera na lice.

Sada stižemo do palete za konturiranje. Važno je znati kako su klasične palete s tamnim smeđim i žutim tonovima sada ‘out’. Birajte suptilnije tonove i formule i teksture koje su gotovo transparentne na koži. Iako ove palete nisu tipične za konturiranje, sve ih više make up artista koristi upravo u ovu svrhu kako bi dobili taj glossy prirodan dojam na koži, bez vidljivih tamnih crta na licu.

Što se tiče same aplikacije, tonove iz palete možete nanositi prstima ili kistom, kojim sada mnogo laganije prelazite po koži. Još jedan proizvod koji vam za novi stil konturiranja neće trebati, puder je za finiš kojim uobičajeno fiksirate make up i nastojite suzbiti probijanje masnoće. Ove sezone ne želite postići mat ten, već sjajan i blistav ten, koji je čak i pomalo vlažan. Mario Dedivanovic predlaže da puder u prahu zamijenite sprejem na bazi silikona kojim ćete postići taj blistavi finiš.

Komentari