Rajski vrt na otoku Lokrumu

lokrum 2

Pola nautičke milje od Dubrovnika nalazi se prekrasan otok Lokrum. Otok ima dugu povijest, prvi zabilježeni dokumenti su čak iz 11. stoljeća, a poseban je i po tome što se na njega, navodno, 1192. godine iskrcao engleski kralj Rikard I. Lavljeg Srca, zatečen olujom na povratku iz trećeg križarskog rata.

lokrum 1

lokrum 4

Na najvišem vrhu Lokruma nalazi se utvrda Fort Royal u obliku zvijezde, koja je sagrađena po Napoleonovoj naredbi maršalu Marmontu 1806. godine, odmah nakon zauzeća Dubrovnika. Ovo su samo neke od crtica iz otočke povijesti.

lokrum 3

lokrum 6

Lokrum je 1963. postao zaštićeni rezervat te se na njemu još nalaze na istočnoj obali mala lučica Portoć prilagođena prihvatu manjih izletničkih brodica, a na južnom dijelu se nalazi dvorac, napušteni benediktinski samostan i botanički vrt. Sa svim ovim svojim znamenitostima postao je omiljeno izletište domaćih i stranih turista.

lokrum 7

U tom magičnom okruženju, u samom srcu otoka, odmah do drevnog samostana smješten je Rajski vrt – konoba koja će vas oduševiti ne samo ambijentom, već i svojom gastronomskom ponudom! Svakog gosta čeka mediteranska kuhinja, odlično vino i ova unikatna atmosfera tzv. Otoka ljubavi.

lokrum 10

lokrum 11

Guštajući u atmosferi i jelu, teško da ćete skoro htjeti otići.

lokrum 9

Foto: Facebook

Komentari