Snježna idila u kolibi okruženoj planinama

Dok maštamo o snijegu i savršenoj zimi, zašto ne bismo otišli korak dalje pa se zamislili u ugodnoj kolibi za odmor gdje su skijalište i zimska idila nadohvat ruke? Poput primjerice ove kolibe, inače prenamijenjenog lovačkog skrovišta, koja se smjestila u UNESCO-m zaštićenom području prirodnog rezervata Fanes-Sennes-Prags u Južnom Tirolu, okružena beskrajnom prirodom i Dolomitima.

koliba7

Koliba je nastala kao spoj moderne i tradicionalne arhitekture – iako je sve u drvetu, prostor je zamišljen minimalistički, no istovremeno topao zahvaljujući strateški raspoređenoj rasvjeti i kaminima u kojima tinja vatrica. Za nastanak kolibe zaslužni su EM2 Architekten, studio iz Južnog Tirola koji je nasljeđe regije pretočio u modernu kolibu.

koliba9

Koliba se zapravo sastoji od dva dijela – dvije drvene kućice, manje i veće, od koje velika može primiti četvero ljudi, a mala dvoje. Obje kuće opremljene su svime što je potrebno za idiličan odmor, a može se iznajmiti čak i ljeti kad zelenilo šume zamijeni zimsku idilu.

koliba13

Veliki prozori propuštaju dovoljno danjeg svjetla i daju pogled na prekrasnu prirodu dok vi uživate uz kamin. Sve dodatne informacije o divnoj kolibi i cijenama potražite ovdje.

koliba2

koliba

koliba12

koliba10

koliba6

koliba5

koliba14

koliba11

D.Č.
Foto: Mountain Lodge Tamersc

Komentari