Kolekcija vjenčanica Roberta Severa

Nakon što je nedavno predstavio kampanju za aktualnu kolekciju Eccessivo, poznati hrvatski dizajnerski brand Robert Sever sada predstavlja potpuno novu liniju u ponudi. Riječ je o liniji Robert Sever White koja sadrži kolekciju vjenčanica i detalja koji su potrebni svakoj mladenki.

robertsever5
Povodom predstavljanja nove linije snimljena je i kampanja prve kolekcije unutar White linije. Kampanju već tradicionalno potpisuje modna fotografkinja Mare Milin, a ideja je bila snimiti fotografije koje su vrlo slikarske, gotovo lišene pristupa modnoj fotografiji.

sever7

Nakon gotovo 50-ak vjenčanica koje su rađene po mjeri za različite klijentice u Hrvatskoj i svijetu, od kojih je jedna trenutno izložena u Muzeju za umjetnost i obrt, u brendu Robert Sever odlučili su sve svoje ideje i iskustva staviti u jednu zaokruženu kolekciju. Naoko vrlo jednostavnih, gotovo arhitektonskih oblika, kolekcija je izrađena od duchesse svile, čija čvrstoća još više naglašava jasne oblike haljina.

robert sever

Odabrali su samo dvije boje – posve bijelu, koja je u nekim kombinacijama “presvučena” slojem prozirnog svilenog muslina izvezenog sitnim metalnim pajetima, te boju bjelokosti. Svaka haljina je pomno osmišljenog kroja i konstrukcije sa vrlo tradicionalnim krojačkim zahvatima, te se tako kombiniranjem modernog i arhaičnog stvara nešto posve novo.

Sever

Duboke hol falhe slagane su tako da bi naglasile dugačku siluetu ili, ako su smještene na stražnjem djelu, onda su bogato nanizane da bi stvorile efekt urezanog šlepa. U izradi kolekcije korištena je i tehnika preklapanja materijala kako bi se stvorilo drapiranje, ali i u nekim slučajevima kako bi se naglasio struk ili pak kao detalji na leđima. Mnoge haljine su naglašenih golih leđa, kao jedna jako sofisticirana forma koja otkriva senzualnost.

robert sever

“Ideja je bila stvoriti selekciju haljina koje su vrlo pročišćene, profinjene i jako elegantne, ali praktične, lišene korzeta kako bi se svaka žena u njima osjećala opušteno. Volimo vidjeti tu kombinaciju nečega gotovo staromodnog interpretiranog na potpuno novi način, suvremen i moderan. Svakako chic detalj i nešto jako svojstveno RS filozofiji su i paspulirani džepovi, koji daju nekim haljinama dojam ležernosti.

Robert Sever

Osim haljina u kolekciji predstavljamo i interpretaciju odijela za žene. Mnoge žene žele iskorak od tradicionalne ideje od udaje u haljini pa smo stvorili look i za tu opciju. Smoking sako u kombinaciji sa malo užim hlačama visokog struka te košulje sa bogatom mašnom kompletirani su sa bogato ukrašenim pojasom od staklenih kristala i bisera”, opisuje kolekciju Robert Sever.

robert sever

Spajanje metala boje srebra i zlata zajedno sa staklenim kristalima i biserima svakako je već poznato za brand, ali je taj način izrade nakita kulminirao upravo u ovoj kolekciji. Ona nudi rajfove i krune od ručno drapirane svile koji su ukrašeni mnogim detaljima i koji su unikatni. U kolekciji su prikazane i bogate Royal ogrlice, narukvice, naušnice i prstenje kao i pojasevi.

robert sever

Poznati modeli torbica Gala, Marija i Marija Virginia ovog su puta napravljene od bijele kože sa reljefom reptila te su ručno ukrašavane biserima i staklenim kristalima, stvarajući tako potpuno couture dojam ovih modnih dodataka. Posebni šeširi napravljeni od najfinije zečje dlake za ovu kolekciju djelo su Salona Škrgatić sa kojim Robert Sever brend suraduje i na pret a porter linijama.

sever2

Detalje je snimao Ino Zeljak. Za stvaranje ove kampanje koja prati lansiranje nove linije branda pridružio se make up artist Saša Joković, dok je styling kose radio Mijo Majhen. Zaštitno lice ove kampanje je i ovaj put Iva Marušić.

sever3

Komentari