Koji su najpopularniji hashtagovi godine?

Ako se događa u svijetu, događat će se i na Twitteru. Poznata društvena mreža ovih nam je dana omogućila uvid u trenutke koji su učinili ovu godinu pamtljivom, kako u stvarnim, tako i u našim virtualnim životima, a pregled #YearOnTwitter također je otkrio hashtagove koje smo najčešće koristili u godini na izmaku.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 27:  A model walks the runway during the Dolce & Gabbana fashion show as part of Milan Fashion Week  Spring/Summer 2016 on September 27, 2015 in Milan, Italy.  (Photo by Pietro D'Aprano/Getty Images)

Najpopularniji hashtagovi 2015. godine na Twitteru podsjetili su nas na neke od najvećih događaja i trenutaka aktualne godine, koji su ostavili neizbrisiv trag u komunikaciji milijuna tviteraša na ovoj društvenoj platformi. Najčešće korišteni hashtagovi kretali su se područjima aktualnih događanja, glazbe, televizije, tehnologije, politike i kulture i obuhvatili sva značajnija područja naših života.

YearOnTwitter

Neki od najupečatljivijih izražavali su solidarnost s građanima Pariza (#jesuischarlie ili #prayforparis), a trijumfalan je bio #lovewins, koji je pokorio Twitter kada su istospolni brakovi legalizirani u SAD-u. Na listama su se našli i hashtagovi koje svakodnevno i sami koristimo, neizbježni #selfie, nostalgični #tbt, avanturistički #travel i hedonistički #food.

YearOnTwitter2

Televizijski hashtagovi slavili su serije The Walking Dead i Empire, glazbeni zvijezde Arianu Grande i Selenu Gomez, a tehnološki su u top tri plasirali #iPad, #SoundCloud i #Android. Kako je izgledala godina na Twitteru, provjerite ovdje.

Foto: Twitter

Komentari