Doživite drugačiji odmor u prirodi – u kupoli

KingDome02_fotografija Marjan Zivic

U centru Zagreba ovih je dana prvi put predstavljen KingDome – jedinstven proizvod koji predstavlja hrvatskim dizajnom luksuzno namještenu geodezijsku kupolu, prvu hrvatsku glamping kupolu.

Glamping, kako sam naziv kaže kampiranje je na glamurozan način i pruža istinski odmor na divljim i egzotičnim mjestima, daleko od hotelskih resorata i naselja, ali u punom komforu – u kupoli, s potpuno opremljenima kuhinjom i kupaonicom, a istovremeno na osami, s pogledom i nadomak moru, jezeru, skijalištu ili golf terenu.

Navika da većinu svog života provodimo u pravokutnim prostorima oštrih bridova, čini boravak pod kupolom opuštajućim, a to je upravo ono što očekujemo od ljetovanja, zimovanja i rekreativnih putovanja – da se osjećamo kao u vlastitom kraljevstvu.

KingDome01_fotografija Marjan Zivic

Kupola je pak najčvršći i najstabilniji privremeni objekt koji postoji. Nevjerojatna otpornost na vjetar, nosivost konstrukcije koja može podnijeti i do nekoliko tona tereta (npr. snijega), te praktičnost konstrukcije za podršku svih instalacija i dodataka, svojstva su koja kupolu čine nezamjenjivom u glamping industriji.

KingDome03_fotografija Petar Santini

KingDome je razvila tvrtka Kupole bolje od šatora, a realiziran je u suradnji s 11 hrvatskih proizvođača namještaja i produkt dizajnera te arhitektonskim studijem Dizzconcept, te je izložen kao dio postava ovogodišnjeg Tjedna dizajna Zagreb koji se odrtžao u Laubi – kući za ljude i umjetnost te na raznim lokacijama u gradu. Tako se KingDome kupola mogla vidjeti i uživo doživjeti u Cesarčevoj ulici u Zagrebu.

KingDome06_fotografija Marjan Zivic

Proizvod čine geodezijska kupola promjera 7m i površine 40m2, portabl kuhinja, potpuno opremljena kupaonica, kompletan namještaj, te precizna tehnička dokumentacija, koja implementaciju proizvoda čini čistom i jednostavnom.

KingDome07_fotografija Marjan Zivic

Prilika za pustolovni glamping uz more pruža se već ovog ljeta, kada se KingDome postavlja na nenaseljeni otok Mali Mišjak, jedan od najpitoreskinijh dalmatinskih otoka. Više o proizvodu i konceptu možete saznati na kupole.hr.

KingDome08_fotografija Marjan Zivic

KingDome13_fotografija Petar Santini

KingDome09_fotografija Petar Santini

KingDome12_fotografija Petar Santini

Foto: Marijan Živić, Petar Santini

Komentari