Set za čaj koji nas je odmah osvojio

U potrazi za lijepim predmetima za dom, a koje bi mogli pokloniti povodom blagdana prijateljima i obitelji, naišli smo na divan dizajn brenda Feinedinge* porzellandesign. Oduvijek ljubitelji produkt dizajna, posebno od materijala drva i keramike, kućanski predmeti ovog austrijskog brenda odmah su nas osvojili!

ALiCE_table2_01 post

Iza ovog breda stoji četiri kreativke, svaka stručnjakinja u svome polju. Sandra Haischberger zaslužna je za pokretanje Feinedingea i ‘mastermind’ je koji stoji iza cijele priče. Školovala se na Odjelu za namještaj i unutrašnje uređenje London Guidhall Universityja te je ‘zanat pekla’ kao konzultant za arhitektonske studije.

ALiCE_news_coral_kl_03 post

Osim Sandre, tim čine Silvie Siegl koja upravo privodi kraju svoj studij na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Beču i to nakon što je stekla diplomu na Likovnoj akademiji u Beču. Judith Giefing Feinedingeu se pridružila 2011., dok je zadnja članica tima, Lillith Matthews, došla 2012. godine. Ovaj mali, ali iznimno kreativan tim mladih dizajnerica i umjetnica zaslužan je za sve prekrasne predmete koje možete naći u Feinedinge* dućanu u Beču.

ALICE-pots_02__01 post

Kao pravim zaljubljenicima u čaj i ritual ispijanja čaja odmah nas je osvojila njihova Alice linija čajnika i popratnog posuđa. Osim čajnika set čine šalice, tanjurići i tanjuri, posude za slatkiše (da! slatkiše, jer oni, uz kekse, najbolje pašu uz čaj) i posude za maslac koja podsjeća na engleski ‘tea time’ s tostom i marmeladom.

ALiCE_butter_kl post

Kako god da bilo, ovaj set poziva na ritualno ispijanje čaja i uživanja u slasticama koje ga prate. Potpuni dojam tog slatkog užitka daju i pastelne boje ovih keramičkih predmeta i posuda koje kao da se svojom pojavom i same skrivaju iza tog izgleda slatkiša, kolača i ostalih slastica.

ALiCE__Candy_jars_kl_01 post

Kakve još primamljive setove stvaraju i za koje sve gastronomske prigode, možete saznati posjetite li njihovu web ili Facebook stranicu, a pratiti ih možete i na Instagramu putem hashtaga #feinedinge.

ALICE-mugs_10 post

ALICE-mugs_09 post

ALiCE_teapots_1_04 post

elle-S_04 post

Foto: Facebook

 

Komentari